köle eğitimi

Bir Kölenin Hareket Alanını, Zamanını, Fiziksel Davranışlarını Kontrol etme, Gizlilik ve İlişki:

Bu eğitime başlamadan önce ondan ne beklediğinizi ve sizden ne beklediğini anlatmasına izin vermeniz doğru bir yaklaşım olacaktır. Ne istediğinizi en basite indirgeyerek detaylı bir şekilde anlatarak tekrar ettirin. Ve tüm isteklerinizi kendi rızası ile kabul etmesinin doğru bir başlangıç olacağını unutmayın.
Köle davranışlarının kontrolünde bir efendi bence aşağıdaki aşamalarda kölesine tam hakimiyet kurmalıdır;
  1. Hareket Alanı,
  2. Zaman,
  3. Fiziksel eylem ve davranışlar,
  4. Gizlilik,
  5. Başkalarıyla olan ilişkiler.
Kölenizin tüm bunları isteyerek yapması halinde ancak sonuç alabileceğinizi unutmayın. Güç kullanmak (kimileri bu ifademe gülüyor ve BDSM i şiddetle eş anlamlı görüyorlar 🙂 ) şiddet ve öfkeden başka bir şey kazandırmayacağı gibi kölenizin sizinle bağ kurmasına da engel olur.
Bir efendi tüm bu davranış unsurlarının farkında olarak çok daha iyi ve kendisine göre özelleştirebileceği bir "Davranış Eğitim" programı çıkarabilir elbette. Zaten BDSM'i çekici kılan şeylerin başında "İnsan Psikolojisi" ve değişken durumlara göre tartışılabilir olmasında yatıyor.
Bu maddeler doğrultusunda bir planlama yaparak aşama aşama köleniz üzerindeki hakimiyeti genişletebilirsiniz. Tavsiyem hepsine aynı anda girişmemeniz olur. Hem yönetimi hemde organizasyonu zor ve hataya açık olacaktır. Bu yüzden madde madde ilerleyerek ve hatta takvimleyerek süreci kontrol altında tutun. Eğitim boyunca pratikler, küçük ev ödevleri ve alışkanlık oluşuncaya kadar sürekli tekrarlar yaptırmayı unutmayın.
Efendi mutlaka nasıl bir süreç olacağını kölesine detaylandırmadan anlatmalı, kölenin kendisini gelecekte nasıl bir eğitim süreci beklediğini kurgulamasına ve kafasında "Acaba mı?" sorusunun belirmesine izin vermelidir. Unutmayalım ki insanlar gelecek hakkında düşünmeye başladıkları zaman motivasyon kavramsal olarak yerleşir.
Efendi; Mesela "Zaman Kontrolü" nü nasıl yapacağını kölesine anlatmalı ama aynı zamanda bunun nasıl yapması gerektiğini pratiklerle de göstermelidir. "Her bulunduğun yeri 30 dakikada bir konum yollayarak bana raporlayacaksın ve bunun için Whatsaap Kullanacaksın. Uygulama yok ise uygulamayı indir ve kur! Asla uygulama konuşma geçmişini temizleme!" gibi net ve anlaşılır bir eylem cümlesi ile belirtmeli ve anlamasını sağlamalıdır. Ve aynı zamanda (bu konuyu da daha sonra Ödül ve Ceza başlığında yazacağım etraflıca) buna uymadığında ne olacağı ve nasıl bir ceza ile yüzleşeceğini de anlatarak, cezanın "demosunu" da yapmayı ihmal etmemelidir.  Bildiğimiz ve kültürümüzde olan Nasrettin Hoca örneğinde olduğu gibi Testiyi kırmadan önce atılan tokat meselesini de atlamamak gerekir.
Efendi kontrolünü hissettirmek için kimi zaman rutin ve kimi zaman da rutin dışı disiplin eğitimi, uygulamalar, takviye ve cezalarla da kölenin davranışlarını pekiştirmelidir. Elbette efendi/köle ilişkisine göre değişir ama ben kölenin en zayıf ve genelde başarısız olduğu davranışları tekrarlatarak ve sonucunda gittikçe ağırlaşan cezalar vereceğimi göstererek bu davranışların benim normlarıma gelmesini sağlamayı tercih ediyorum. Unutmayalım ki kişiden kişiye davranışların edinilmesi ve kiminin bir kaç günde edinebildiği bir davranışı bir başkasının çok daha uzun sürede öğrenebildiği gerçeği, efendinin bu konuda zaman ayırması ve kölesini çok iyi analiz etmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Bu özellikle de birden fazla köleye sahip olduğunuz zaman ciddi bir zaman anlamına geliyor.

Efendinin Davranışsal Köle Eğitiminde Kontrol Edeceği Özgürlükler:

Kölenin Vücudu, Hareket Özgürlüğünün Kısıtlanması ve Kontrol Edilmesi

1) Hareket Alanı:

Daima bir kölenin kullandığı veya işgal ettiği alanın kontrol altında tutularak kısıtlanması, iradesinin istediğiniz noktaya gelmesinde ilk başlangıç noktasıdır. Sınırlarını bilmeli ve o sınırlar içerisinde kalması gerektiğini öğrenmelidir. Bu; resimde olduğu gibi illaki bir kafes ile yapılması anlamına da gelmez. Efendinin daima çevresindeki nesneleri yaratıcı bir şekilde kullanması gerekir. Mesela bir masanın altına, boynundan masa ayağına zincirlenmiş ve masanın hacminin dışına taşmadan oturtmak ta yeterli olacaktır. Bilmeniz gereken bu eğitimin temel amacı kısıtlamak ve bu kısıtlamayı yaparken de mümkün olduğunca limitleri içinde rahatsız olmasını sağlamaktır.
Kölenin kendi alanına sahip çıkmasını sağlayın. O alanın ona ait olduğunu bilsin ve davranışını geliştirmesini teşvik edin. Mesela yemeklerini orada yedirtin veya konuşmasını istediğinizde orada konuşturun gibi hedefli ve belirlenmiş noktaları benimsemesini sağlayın. Tüm bunları mutlaka bir uzvun hareketini kısıtlayarak yapmayı unutmayın. Uyuyacağı zaman bir bacağından zincirlemek gibi.

Bağlamak hareket alanını kontrol etmek açısından önemli bir araçtır.

 
Bilindiği üzere Köle aktif olarak hizmet etmiyor ise "bekleme" konumundadır. Bu bekleme konumu da aslında BDSM literatüründe belirlenmiş ve neredeyse herkesin kullandığı bir şablon olmuştur ama hep dediğim gibi bu efendinin arzusuna göre değişir. ( "BDSM pozisyonları" şeklinde bir google görsel araması yaptığınızda karşınıza çıkacaktır) Literatürdeki pozisyonları kullanmayabilir, kölenize veya kendi yaşam kalitenize göre sizi en rahat ettirecek kendi pozisyonlarınızı da üretebilirsiniz. Buradaki amaç efendinin kendisini nasıl rahat hissettiğidir. (BDSM de üç beş görselde "ha bak böyle oturuluyor, bak şu pozisyon buymuş, yok tower mış vesair" diyerek yaptığı şeyi bilgisiz ve cahilane yaparak BDSM in "öz" niteliğini kavrayamayanlar maalesef çokça var.) Evet ne diyordum.. Bekleme Konumu.. Köle aktif değil ise sizden gelecek bir komutu veya emri beklemelidir. İşte bu bekleme pozisyonunun nasıl olacağına karar verin. (Bu BDSM literatüründe pek çok kişinin benimsediği pozisyonlar arasında bulunmasına rağmen bence siz bunlara bağlı kalmak yerine kendi şartlarınıza göre kölenize bir "bekleme" pozisyonu belirleyin. Mesela ben dizimin dibinde yerde bağdaş kurdurtup oturtuyorum. Bu standart pozisyonlardan birisi ama siz sandalyede oturtabilir, ayakta bekletebilir, kapı eşiğinde geyşa pozisyonunda beklemesini isteyebilir veya gözüm görmesin seni diyerek git mutfakta yerde otur diyebilirsiniz.. Bu tamamen size kalmış. Ama elbette BDSM pozisyonları çok daha farklı bir konu.)

Vücudun ve davranışların kontrol altına alınmasında/kontrol edilmesinde "Bekleme Pozisyonu" bence çok önemli bir konu. Çünkü her davranışı, görev sonrasında kölenin otomatik olarak bekleme konumuna geçmesi gerekliliği BDSM yaşam şeklinde "daima kontrol" mantığının ürettiği bir sonuçtur. Uzun süreli hizmet etmesi bir kölenin rutin davranışlarını ve görevlerini (bu süreçte) engelleyeceği için, görev sürelerini kısıtlayıp mümkün olduğunca fazla kategoride görev yaptırmanız ve bu süreler arasında "bekleme konumu" na geçmesini olabildiğince fazla gerçekleştirmelisiniz. Size tavsiyem bekleme pozisyonunun kölenin sizi duyabileceği ve gözünüzün önünde olacağı bir noktada olmasıdır. Bulunduğunuz odada köşede gibi.
Bu anlattığım şeyi örneklemede fayda görüyorum. Teşbihte hata olmaz. Şöyle ki. Köle=Araba olsun ve yeni bir araba aldınız. Sürekli 7/24 bu arabayı kullanmanız mümkün değil. Araba size bir yere gidip gelirken hizmet edecek bir nesne sonuçta. Ve kullanmadığınız zaman da onu bir yere park edersiniz ihtiyacınız olana dek. İşte aynen bu örnekteki gibi Park Yeri=Bekleme Pozisyonu ve Köle=Araba. Kölenizi de 7/24 kullanamazsınız. Onun da bir yaşam kalitesi olduğu gerçeğini de düşünürsek, kullanmadığınız zaman park edip, ihtiyacınız olduğu zamanda motorunu çalıştırmanız, kabaca bile olsa doğru örnek bence.
"Hareket Alanı"  bir köle için "Kişisel Alan" anlamına gelmemelidir. Köle asla unutmamalıdır ki o'nun efendisinden ayrı bir "Kişisel Alanı" yoktur ve kişisel alan onun için geçerli değildir. Hepsi "Efendisinin Alanıdır"

B) Zaman - Kölenin zamanını kontrol etmek:

Zaman konusu hassas noktalardan birisi. Eğer köleniz süreli bir işte çalışıyor veya ailesi ile yaşıyor ise, zaman kontrolünü sosyal hayatını ve işini etkilemeyecek şekilde yapmalısınız.
1) Mesai saatleri sosyal yaşamı için zorunlu saat dilimlerini kavrayın ve öğrenin.
2) Bir zaman çizelgesi ve sosyal yaşamı/işi dışındaki tüm boş zamanında zorluk dereceleri farklı görevleri zaman kısıtlamaları koyarak verin,
3) Uyku, banyo, uyanma, Tv, Sosyal Medya gibi aktiviteler için kesin zaman ve periyotlar belirleyin.
Bu planlamayı ve maddeleri uyguladığımızda artık kölenin kendisine ait bir zaman dilimi ancak siz belirlerseniz olacaktır. Eğitim ve davranışların otomize olması için olmazsa olmaz en önemli konulardan biridir. Ben köleme özellikle zayıf olduğunu düşündüğüm konularda belli saat dilimleri arasında kitap okumasını ve okuma süresini belirlemek gibi tercihlerle hem onu kültürel anlamda da eğitip hem de ertesi gün okuduğu şeyi anlayıp anlamadığını sorduğum sorularla da pekiştirerek zaman dilimlerini kontrol ediyorum. Elbette bu sadece 1 saatlik veya yarım saatlik bir dilimi. Sadece örneklemek için yazıyorum. Siz mesela "banyo süresi maksimum 20 dakika ve akşam yemeğinden önce 18:30-18:50 arasında" olmalı gibi bir zaman kontrolü yapabilirsiniz.
Sanırım zaman konusunda en azından kendi adıma çok katıyım. 1 dakikalık bir gecikmeye bile tahammül edemiyorum. İnsanları bekletmeyi de bekletilmeyi de sevmiyorum. O sebeple kölenizin zaman meftumunun olmadığını farz edin ve bunu küçük bir test ile pekiştirerek sonuca göre bir eğitim/training yapalım.
Farz ediyorum ki benim kölemin zaman kavramı gelişmemiş. O halde şunları yapacağım.
  • Saat veya zaman ölçecek hiçbir araç veya gereci göremeyeceği bir ortamda bekleme pozisyonuna geçmesini isteyin.
  • Bekleme pozisyonunu alır almaz "15 dakika sonra sonra bana kahve yapıp getir!" şeklinde bir komut verin ve bekleyin,
  • Bu komutu verdiğiniz anda saatinize bakın ve kölenizin kahvenizi getirmek için bekleme pozisyonundan çıktığı zamanda da yine saatinizi kontrol edin.

Bu testi kime yaptıysam yapayım tutturamamıştır. En yaklaşan ise 12 dakikaydı. Kimisi 7 dakika kimisi 20 dakika gibi zamanlarda oldu. Elbette 12 dakika oldukça yaklaşık bir süre ve 3 dakikayı da aramadım haliyle 🙂

Peki başarısızlık sonrası ne yaptım? Yatak odasına geçip çalar saatimi getirdim. Hani şu tik takları duyulan zemberekli ve içinde bir tavuğun sürekli yeri eşelediği o efsane eski saatler 🙂  Evet evet bu yandaki saat işte 🙂 Sonra yere oturmasını söyledim, göz seviyesine gelecek şekilde önüne bir sehpa çekip saatin tik-taklarını ve yelkovanın hareketlerini rahatça göreceği şekilde pozisyonladım. Görsel hafızasına işlenmesi içinde saati 3 konumuna aldım ve ondan şunları yapmasını istedim;
"Yelkovan her hareket ettiğinde bir sol bir sağ elini sırayla yumruk şeklinde açıp kapatacaksın. Bunu 15 dakika dolana kadar yapacaksın. Tamamladığında tekrar bekleme konumuna geçip bana 15 dakika sonra bir bardak su getireceksin!"

Böyle bir eğitim en iyi sonucu alana kadar tekrarlanabilir. Böylelikle köleniz zaman/mekan kavramındaki algısı gelişir. 5 dakika sonra gel dediğiniz zaman ise hüsrana uğramazsınız 🙂

C) Fiziksel Eylemler (vücut hareketlerini kontrol etme):

Bunu ben genellikle pozisyonların ve duruşların otomize edilmesi için kullanıyorum. Böylelikle farklı konumlar, şartlar ve durumlarda vücudunu gözlemleyip kontrolünüzü geliştirebilirsiniz. Genellikle bu sekans için aşağıdaki maddeler yeterli olmakla birlikte geliştirilebilir de;
  • Herhangi bir zamanda her hangi bir yerde konumlandırma,
  • Pozisyon ve duruşlar ile vücut alıştırmaları (diz çökme/kneel, duruş/standing vs gibi)
  • Yer değiştirme ile farklı konumlarda yeniden pozisyonlandırma
  • Pozisyon ve konum değişikliklerinde vücudun (anatomi) gözlemlenmesi
  • Seksüel duygu ve deneyim
  • Konuşma/Sohbet
Bu süreç aslında efendinin kölesinin vücudunu tanıması, kıvrımlarını, kusurlarını, pozisyonlanmasını gözlemleyerek, hatalı veya istemediği vücut hareket ve davranışlarının, empati yoluyla yeniden programlanmasını amaçlar. Mesela bekleme pozisyonunda ayakları uyuşuyor mu, sırtı ağrıyor mu gibi anektotları köle pozisyon değiştirdikçe efendi konuşma yolu ile öğrenir ve pozisyonları isterse esnetebilir değiştirebilir veya geliştirebilir. Bunu genel sosyal yaşantısındaki vücut davranışları içinde elbette kullanabilirsiniz. Mesela çok fazla ayak ayak üstüne atıyor ise bunu kısıtlamak gibi.
Not:* Bu yukarıdaki 6 maddeyi tek tek detaylandırarak bilahare anlatmayı planlıyorum. Şimdilik başlık halinde geçtim.

D) Gizlilik:

Bu bölümü üç maddede anlatabileceğimi düşünüyorum;
  • Vücudun gizliliği,
  • Sırlar ve Sır Tutma
  • Şeffaflık

Vücudun Gizliliği:

Bir kölenin efendisinden saklayacak, gizleyecek hiçbir yeri yoktur. Efendi istediği her zaman isteği kontrolü ve gözlemi yapabilir.
Kölenin mahremiyeti yoktur ve efendisi vücudunun tek hakimidir. Köle bir nesne, obje veya efendisinin istediği (Kırmızı Çizgiler dahilinde efendi belirler) herhangi bir şeydir. Köle vücudunu efendisinden izinsiz kullanamaz. O beden artık köleye ait değildir ve köle o bedenle yapacağı her şeyi efendisinin onayı ile yapmalıdır. Bu telefon görüşmesi, tuvalete gitme, banyo yapma veya herhangi bir faaliyet olabilir. Vücudun her kıvrıldığı, eğildiği ve büküldüğü her an efendi istedi ise gerçekleşmelidir.
Köle asla mahremiyet duygusu ile hareket etmemelidir. Tuvaletin kapısını kapatamaz, banyo kapısını kapatamaz vs. Vücudun her parçası ve her eylemi artık efendiye aittir. Efendi istediği zaman tırnaklarının boyutundan, saçlarının rengine kadar kölenin her şeyini modifiye edebilir.
Köle daima çıplak olarak eğitilmeli ve mahremiyet duygusundan men edilmelidir. Köle efendisinin karşısında tamamen çıplak kalmaya daima hazır olmalı ve bu bilinç kölenin davranışlarına yerleştirilmelidir.
Bunun amacı, fiziksel olarak yapılan eylemlerin zamanla duygusal anlamda da kölede aynı çıplaklık kurgusunu yarattığı gerçeğidir.

Sırlar ve Sır Tutma:

Köle efendisinden herhangi bir sır veya gerçeği saklayamaz. Kölenin maddi durumundan, sağlık durumuna kadar olan her detayı efendisine anlatması ve hiç bir konuda asla sır saklamaması gerekir. Bilgisayarının şifresi, e-posta hesaplarına erişim, sosyal medya hesapları, telefon vs.. Kölenin her şeyi efendisinindir. Doğru ve yanlışı sadece efendisi bilir ve kölenin gerçek koruyucusu efendisidir.
Köleye bu işlenmeli ve tüm sosyal hayatı ile ilgili sadece kendisinin hakim olduğu her detay artık efendisinin hakimiyetinde olmalıdır.

Şeffaflık:

Köleliğin kavramlarından biri de "şeffaflık" tır. Bu, düşünce ve duygularıyla ilgili açıklıktır. Davranışı doğrudan onun düşünceleri ve duygularıyla ilgilidir. Bu bilginin efendi için mevcut olması önemlidir. Kölenin temel inanç ve duygularını keşfetmek, değişim direnci oluştuğunda yapılmalıdır. Çok etkili bir eğitim yöntemi olarak kölenize arada sırada şunu sorun ve anlatmasını isteyin: "Şu anda ne düşünüyorsun?"

E) Başkalarıyla olan ilişkiler

Bu başlık; kölenin ailesi, arkadaşları, seksüel hayatı, işi ve diğer 3. şahıslarla olan ilişkilerindeki kuralları ve davranışları belirleyerek tüm hayatındaki kontrolü almamızdaki son noktadır. Bir kölenin eğitimi sadece efendi ve köle arasındaki ilişkiden ibaret olmadığı aşikardır.
Efendi kölesinin nasıl bir sosyal hayat, kimler ile görüştüğü, kimlerle sorun yaşadığı, aile içi ilişkileri gibi tüm üçüncü şahıslar hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Üçüncü şahıslardan kölenin hizmetlerini ve eğitimini aksatan veya engelleyen her türlü şahıs veya kişi ile görüşmesi engellenmeli ve bunun kendi iyiliği için yapıldığının da farkında olmasının sağlanması zaruridir.

Kölenin "başkaları ile olan ilişkilerinin" bir hak değil efendisinin ona verdiği bir ayrıcalık olduğunu bilmesi gerekir.

Köle ortamını kontrol etmenin amacı:

  • İstenmeyen davranışları azaltmak. (zaman sorunları, erteleme veya "kötü" alışkanlıklar gibi).
  • İstenen davranışları arttırmak. (iş yapmak, yeni öğrenilenlerin tekrarları, itaat etmesini sağlamak vs).
  • Kölenin ortamı değiştiğinde tabiri caiz ise sudan çıkmış balık gibidir. Nerede nasıl davranacağını, nereye konumlanacağını bilemez. Bu eğitimler ile köle ortama alışır, ortamdaki nesnelerle temas kurar ve benimser. Bir nevi oryantasyon sürecidir.
Tags:
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum