Bondage, muhtemelen BDSM'nin en riskli alanıdır. Aynı zamanda özellikle yeni başlayanlar için en popüler olanıdır. Kazalar olması muhtemeldir ve olur. En tecrübeli uygulayıcıların çoğu kazalara yaşamıştır. Kinbaku, yalnızca sınırlamak için değil, işkence yapmak ve öldürmek için tasarlanmıştı. O yüzden bondage güvenliği için riskleri göz önünde bulundurup önlemlerinizi alın. Özellikle askıya alma (Suspension bondage) durumunda riskler yüksektir. Bunu deneyimli birinin eşliğinde veya deneyim kazandıktan sonra uygulamanız gerekir.

İnternette gördüğünüz bondage resimlerinden yola çıkarak "Yahu bunda ne var ki, bende yaparım" yanılgısına sakın düşmeyin (Basit teknikler ve temel düğümler dışında). İnternetteki o gördüğümüz harika suspension fotoğraflarının pek çoğu profesyonel uygulayıcıların sahnelerdir.

En güçlü halatınızı /ipinizi hızlı bir şekilde kesebilecek, örneğin EMT makasları veya bandaj makaslarını el altında bulundurun. Zincir kullanıyorsanız ve düğüm işlemlerini civata ile yapıyorsanız civata kesicisi bulundurun. Bağlı kişiyi çok dikkatli izleyin. İletişim önemlidir. Herhangi bir istenmeyen rahatsızlık, sorun olup olmadığını görmek için, düğüm veya halatın/ipin bağlarını, askısını ve vücuda uyguladığı baskıyı sürekli kontrol edin. Bir düğümün kayması, kilitlenmesi veya vücut deri / kaslarından birisini sıkıştırması, tüm deneyiminizi olumsuz etkileyebilir. Göz temasını asla aksatmayın, solunum ve cilt sıcaklığına dikkat edin.

Bondage Güvenliği İçin Açıkça anlaşıldığınızdan emin olun.

Bir "safeword" mutlaka kullanın. seansınızın hızını, süresini veya sonlandırmak için belirlenmiş  bir güvenli kelime veya sinyal belirleyin. Safeword (güvenli kelime) seçiminde renkler (trafik ışıkları modeli) popüler tercihlerdir, örneğin kırmızı = derhal dur, sarı = sınırlarıma yaklaşıyorum ve yeşil = devam et gibi.

Düşme ve bayılma
Düşme, bayılma gibi vakaların görüldüğü gerçeğini göz önünde bulundurun. Böyle durumların yaşanabilme ihtimaline karşı, zeminde mutlaka düşme sonucunda oluşacak darbeler için önleminizi alın. Bayılma riskini en aza indirgemek için, bağlı kişinin tok olduğundan ve susuz kalmadığından emin olun. Eğer bu şartlar sağlanmadı ise sahne öncesinde enerji içecekleri, su ve aperatifler bulundurun. Alkol ve uyuşturucu kesinlikle kullanmayın.

Bununla birlikte, olası riskleri de düşünün. Ortamdaki tehlike oluşturan nesneleri veya bağlayacağınız kişideki piercing, küpe, takı gibi cisimlere dikkat edin.

Çok sıkı bağlamak yerine daima bir parmağınızın ip ve vücut arasına rahatça sığdığını kontrol edin. Özellikle askıya alma (suspension) yaptığınızda, rope bottom'da belli bir stres ve kaygı olaşabilir. Bu da nefes almayı ve solunumu zorlaştırır. Askıya almayı denemeden önce ne yaptığınızı çok iyi bildiğinizden ve sabitleme veya taşıma noktalarının çok güvenli olduğundan emin olun.

Göz önüne alınması gereken bir diğer nokta da bağlama işlemi yapan kişinin sağlık durumudur. Bağlayan kişi herhangi bir şekilde bayılma, hastalanma veya farklı bir şekilde zarar görüp müdahale edemeyeceğiniz halde olması durumunu göz önünde bulundurun.

Yangın ve acil durum

En kötü ihtimal olursa, evden ne kadar çabuk çıkabilirsiniz? Bir mum ya da unutulmuş bir sigaranın yangın çıkarttığını düşünün. Tabi çok uç örnekler ama her şey ihtimal dahilinde tutulmalı ve bu tip anlar için de Emniyet makasınızı veya kesicinizi yanınızda bulundurmalısınız.

Tıbbi şartlar

Sağlık durumunu bilin. Kalp, nefes darlığı, uyuşukluk veya fıtık gibi sağlık sorunları olanlara asla uygulamayın. Farkında olmadan yapacağınız bir şey ölümle sonuçlanabilir.

Halat güvenilirliği, sağlamlığı, bakımı

İpleri kendiniz kontrol edin. Halatını kendi cildinizde test edin (yumuşak ve hassaslığını anlayın) ve bu hassaslık testini kölenize de yaptırın, bu halat ile ne kadar rahat edebileceği, sertliği ve bu ip ile ne kadar süre dayanabileceği gibi konuları anlayın. Sentetik ip, doğal elyafa göre çok daha yavaş ısınır. Bazı doğal elyaflar çok sert ve priktif olabilir, örneğin sisal. Halatları yıkamak veya kaynatmak bu sorunu çözecektir. Halatları yumuşatmak için yumuşatıcı veya Mink yağı gibi bir yağ kullanılabilir.

Solunum ve nefes alma güçlükleri

Solunum riskini en aza indirgemek için asla ön boyna, gırtlağa gelecek bir bağ, düğüm kullanmayın. Mümkün olduğunca bir ağız topu veya konuşmasını engelleyecek bir şey kullanmayın. Nefes alma güçlükleri, göğüs kafesinde daralmaya neden olabilir ve bunu fark etmeniz gerekir.

Bazı pozisyonlar nefes almakta zorlanır. Bağlı kişinin maruz kaldığı stres derecesi de solunum hızlarını artırabilir. Asla belirli bir yere bağlı kalmanın etkisini hafife almayın. Aşırı stres altındaki kaslar yorulabilir ve sonuçta pozisyonel asfiksi (Boğulma, elektrik çarpması, mide içeriğinin aspire edilmesi (yiyeceklerin soluk borusu yoluyla akciğerlere kaçması), yabancı cisim aspirasyonu, toksik (zehirli) gaz veya duman solunması sonucu oksijensiz kalma durumudur. Soluk alma normale getirilmezse hızla bilinç kaybı ve ölümle sonuçlanır.) ortaya çıkabilir.

Kan dolaşımı

Kan dolaşımının kısıtlanmış olaması uyuşukluğa ve morarmalara neden olur. İplerde bir miktar gevşeklik bulundurarak dolaşımı kısıtlamaktan kaçınılmalıdır. 'Bir parmak kuralı' nı asla gözardı etmeyin.

Kan damarlarına, örneğin bileğin iç kısmına düğüm atmaktan kaçının. Genel kullanım için 6 mm'lik halatlar ile başlayın, daha ince olanları kullanmayın. Eller genellikle en hassas bölgelerdir, en çok acı ve yorulma belirtisi bu noktalarda başlar. Bu yüzden elleri kolayca serbest bırakabileceğiniz düğümler kullanın.

Vücut ısısını seansa başlamadan önce kontrol edin, bu durumu bağlama işlemi süresince değerlendirin ve vücut ısısı yükselmiş ise düğümleri gevşetin veya kontrol edin.

Sinir hasarı

El ve Kol SinirleriSinir hasarını anlayamazsınız genellikle sonradan ortaya çıkar. Hasarı en aza indirmenin ilk yöntemi 'bir parmak kuralına' sadık kalmaktır. İkincisi, büyük sinirleri ve sıkıştırma riskinin nerede olduğunu öğrenmektir.

Suspension çok daha risklidir, emin değilseniz sakın denemeyin. En sık görülen problem, genellikle üst kolun dış tarafındaki baskıyla radyal sinir hasarlarıdır. Bu sinirin nerede olduğunu bildiğinizden emin olun. Üst kolun ortasındaki nokta çok savunmasızdır, kabaca burada diyagramda kemiğin arkasındaki kısımdır.

Kırık, çıkık

Açıkçası, fiziksel kuvvet dikkatle kullanılmalıdır. Bağlı kişiyi hareket ettirmek, uzuvlarda beklenmedik çıkıklar oluşturabilir. Düşme en büyük tehlikeyi yaratır; sadece zemine temas etmekten değil aynı zamanda eklemlerin statik bir nesneye çarpmasıyla da hasar kaçınılmaz olur. Her zaman kişinin düşme riski var mı kontrol edin. Kolların bağlı olması dengeyi bozan bir unsurdur.

Vücut Sinir ve Damar Haritası

Vücut Sinir ve Damar Haritası

Savunmasız alanlar arasında:

Boyun / boğaz

  • Nefes borusu
  • Karotid arterler
  • Boyun Damarları
  • Boyun omurları

Koltuk altı

  • Brakiyal arter
  • Brakiyal damar

İç pazu

  • Brakiyal arter
  • Medial kutanöz sinir
  • Cefik damar
  • Bazil damar
  • Medial kutanöz sinirler

Dirsek

  • Önkolun lateral ve posterior kutanöz siniri

Bacak İçi

  • Femoral arter
  • Femoral damar

Diz arkası

  • Sinirler ve arterler

-------

Daha Fazla bilgi için : https://shibariturk.com/shibari-saglik-ve-guvenlik-kilavuzu/

Tags:
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum