Özellikle gelen bir talep ile bu konuda yazmak istedim. Grinin 50 Tonu kitabından bu yana özellikle de kadınlar arasında BDSM'e artan ilgi yanlış bilgilerin, yargıların da ortalıkta uçuşmasına sebep oldu. Hep söylediğim gibi "itaatkar eğitimi için herhangi bir standart yoktur" Bu kişiler arasındaki, limit ve talep dengesine göre daima değişecektir. Hatta ikili oryantasyona (Sub/Slave) sahip olanlar bile oldukça yaygındır.

İtaatkar olan partnerinizin ne istediğini anlamanız ve onu yönlendirerek kendi limitlerini keşfedebilmeniz için iyi bir eğitim programı uygulamanız ve kimi zamanda limitlerini yavaş yavaş zorlamanız için aşağıdaki sıralayacağım yöntemlere başvurabilir ve bunları geliştirebilirsiniz. Unutmayınız "Tek standart kişilerin koyduğudur".

İtaatkar Eğitimi ve Dört Temel

1. Temel İtaatkar Eğitimi

Bu ilk aşamada partnerinizle temel kuralları, limitleri, talepleri karşılıklı konuşarak keşfetmeniz önemlidir. Birbirinizi iyi anladığınızdan emin olup karşılıklı fetişlerinizi ve isteklerinizi bilmelisiniz. Dominant karaktere sahip olan kişinin temel pozisyonları itaatkar olan kişiye öğretmesi, eğitmesi ve nasıl bir tutum beklediğini ona aktarması esastır. İtaatkar bunları bilse dahi her dominant değişikliğine bunun yapılması kişiler arasındaki kimyanın doğru anlaşılmasına olanak tanır. Köle (Slave) eğitiminden farklı olarak İtaatkar kişiliğin tüm davranışlarını yeniden programlamazsınız. Onu sosyal çevresi ve kişiliği ile kendisinin koyduğu sınırlarda kabul etmelisiniz. İtaatkar olan kişinin ceza/ödül dengesini anlamasını sağlayınız. Cezalarını soft limitlerini içinden (bazen hard limitler de olabilir) seçerek, ödüllerini de en çok sevdiği ve arzuladığı şeyler ile veriniz.

Türk aile yapısındaki Maskülen kişilik buradaki anlattığımız şeylerin neredeyse temeli. Sosyal yaşantımızın içinde itaat edip boyun eğdiğimiz tonlarca şey de aslında bunun göstergesi. O sebeple zaten halihazırda pek çok insanın submissive ve pek azının da dominant karakter olması bunları daha da kolay kılacaktır.

Bu temel eğitim süresinde, olabildiğince çok konuşup fikir alışverişinde bulunun. Hem psikolojik zemini hem de uzun ve sağlıklı bir süreci daha kolay kotarmanızı sağlayacaktır.

2. Tercih Eğitimi

Bu eğitim, görgü kuralları, protokol, ritüeller ve dominant karakterin belirlediği diğer şeyleri partnerine öğretmesi ve uygulamalı olarak göstermesi anlamına gelir. Bu nedenle bir itaatkarın; diz çökmek, konuşmak ve hizmet etmek için doğru yolları öğrenmeye çalışmaktan endişe etmemesi gerekir.

Bu eğitim; itaatkar karakterin sevdiği günlük yaşamındaki bazı davranış modellerini minimum düzeyde engellemek veya kendisinin tercihine bırakarak sonuçlarına katlanmasını istemektir. Örneğin sabahları mutlaka kahve içen bir itaatkarınız var ise bunu yasaklayarak, uyulmadığı takdirde 4 saat internet erişimi mahrumiyet cezası vermek gibi. Sabahları kahve içmeyi cezaya tercih etmesi ve bunun sonuçlarını bilerek bunu yapıyor olması itaatkarınızın seçimi olacaktır.

Bu tip basit tercihler yapmak zorunda bırakmalı ve bunun sebeplerini belirtmemelisiniz. İtaat etmenin temel kuralı sorgulamamaktır. Sadakatini ve itaatini göstermeli ve bunu isteyerek yapmalıdır.

3. Beceri Eğitimi

Basit tercih eğitiminin ötesinde, beceri eğitimi, dominant olana hizmet etmede yararlı olabilecek önemli becerilerin edinilmesidir.

Tercih eğitiminden farklı olarak, Dominant itaatkarın becerilerini bilmeli ve eksik gördüğü yetenekler üzerinde beceri geliştirecek uygulamalar ve ödevlerle bu eğitimi tekrarlatmalıdır. Bu her ne olursa olsun sonuçta daima bir yetenek geliştirmesi hedeflenmelidir. İtaatkarınız iyi pilav yapamıyorsa, ona bunu yapması için gerekli materyallerden yararlanarak yapmasını sağlamakta bir beceri olmakla birlikte, kitap ciltletmekte bir beceri olabilir.

İtaatkarın modellemesine ve sosyal durumuna göre rasyonel beceriler geliştirmesini istemelisiniz. Eğer Uzay Fiziği öğrenmesini beklerseniz bu haddinizi aştığınız anlamına gelebilir 🙂 Ama bir dil eğitimi almasını istemeniz yerinde olacaktır veya bir kursa gitmesini istemek. Buradaki temel amaç size en iyi hizmet edebileceği şekilde becerilerini geliştirmesidir. Sonuçta size hizmet etmek için bu beceriye sahip olması gerçeğini itaatkarınızın bilmesi ve kabul etmesi de önemlidir.

4. İçgörü Eğitimi

Bu eğitimin amacı, edinilmiş deneyimleri itaatkarınızın, konuşarak, yazarak veya bir şekilde betimleyerek dışa aktarmasıdır. Bu hem sizin yaşadığınız deneyimler sonrasındaki düşüncelerinizi hem de onun tarafından eleştirsel bir bakışa sahip olmanızı sağlar. Bu bir nevi geribildirim şeklinde işleyen süreçtir.

Tüm bunlar daha sağlıklı bir Dom / Sub ilişkisi için geçerli olarak tanımladığım temel aşamalar olmakla birlikte herhangi bir standartı olmadığını söylemeliyim. Tek doğru olan yöntem daima sizlerin belirlediği yöntem olacaktır. Cesurca denemekten çekinmeyin. Açık fikirli ve gerektiği hallerde yerinde riskler de almayı bilin.

Tags:
3 Yorum
  1. Adsız 6 sene önce

    Açık ve Net anlaşılması kolay ve heyecan verici bir yazı olmuş… ( Berkan )

  2. Adsız 6 sene önce

    Çok anlaşılır ve bilgilendirici olmuş, bu yazı dikkate aldığımda geçmiş anılarım ve yaşanmışlıklarım ne kadar sığmış, ne kadar yüzeysel yaşanmış diyebiliyorum, elinize sağlık.

  3. Adsız 6 sene önce

    Geçen paylaşımınızda sorgulamayan itaat edemez diyordu. Burada itaatin temel kuralı sorgulamamak diyor. Yanlış mı yorumluyorum? İçimden aman boşver demiştim ama siz burayı önemsiyorsunuz diye belirtmek istedim

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum