BDSM'de, itaatkâr (submissive) bir Dominant'a itaat etmeyi kendi rızası ile kabul eder. Bu güç değişimi/devri itaatkar rolüne sahip olan kişilerin seksüel faaliyetler içerisinde olmasını da gerektirmez. Pek çok kişi "itaatkar" kavramını "kölelik (Slave)" ile maalesef karıştırır. Dom/Sub ilişkisinde olan çiftler bunu pek çok şekilde yapabilirler çünkü bir köle gibi katı kurallara sahip değildir itaatkar. Kendisinin belirlediği sınırlar vardır ve Dominant karakter bu sınırlar dahilinde kalır. İtaat, hakim olan karakteri memnun etme isteği ve özveri ile ilgilidir. Dominant / itaatkâr ilişkisinde bence partner sayısının da kısıtlayıcı bir tarafı bulunmaz. Dominant, birkaç itaatkâra sahip olabilir.

BDSM İtaatkarGeleneksel tarihte, köle, bir şahsa ait olan "mülktür". Kölenin hakları yoktur. Modern BDSM alt kültüründe de bu hemen hemen aynıdır ve geçerlidir. Köle; kendi rızasıyla sahip olduğu tüm egemenlik haklarını efendisine devreden kişidir. BDSM'de köle için hükmeden karaktere "Efendi" denir. Köle, isteyerek başkasının mülkiyetinde olmak istediğini itiraf ve kabul eder. Bu onların seçimidir. Köle olma kararının arkasında bir çok mantık ve bunu yapan kişinin pek çok kişisel sebebi olabilir. BDSM topluluğunda, efendi / köle ilişkisi nihai bir ilişki türü olarak düşünülür. BDSM'de birkaç tür kölelik ve bunların her biriyle ilişkili pek çok uygulaması vardır.

Özellikle BDSM kültüründe itaatkar katılımı olan tüm ilişkilerde hükmeden taraf için "Dominant" ifadesi kullanılır. Efendi tabiri bir köleye (slave) sahip olan kişiler için geçerlidir.

Karşılaştırma

  • İtaatkar Rol değişimi yapabilir, Köle yapamaz
  • İtaatkar süre belirleyebilir, Köle belirleyemez
  • İtaatkar kısmi boyun eğebilir, Köleden tam itaat beklenir

İtaatkar ve köle arasındaki fark nedir?

  • Cinsel ilişkilerde, itaatkar taraf, dominant ile uyum içinde rol ve güç değişimi yapabilir. Ama bir Köle asla bunu yapamaz.
  • İtaatkar role-play' i kısa süreliğine yapabilirken, bir köle efendisinin arzusuna göre hareket etmek zorundadır.
  • Bir itaatkâr kendi sınırlarını belirleyebilirken bir köle efendisinin hakimiyeti kabul ettiği andan itibaren, efendisinin hükümleri geçerlidir.
  • Bir itaatkâr sosyal hayatında ve davranışlarında çok daha serbest ve rahattır, oysa bir köle ne giyeceğinden, ne yiyeceğine ve bunu ne zaman yapacağına kadar efendisinin buyruğundadır.

Sonuç;

Köle ile itaatkâr arasındaki fark bariz olmasına rağmen yine de karıştırılıyor olmasının bazı sebepleri var. Bunların başında itaatkârların, kimi durumlarda tamamen kontrolü dominant karaktere bırakarak bir köle gibi davranmaları, kendi limitlerinin ne olduğunu görmek istemeleri ve sosyal medya platformlarında yaşanılan terim/kavram kargaşalarıdır.

Karşınızdaki kişinin rolünü anlamasına yardımcı olmalısınız. Hayatını, sosyal çevresini, işini vs. gibi durumlarını inceleyin. Sadece testler ile yetinmeyerek konuşun tartışın. Çünkü unutmayınız ki "İtaatkâr veya Köle" olup olmadığının sonucu hem sizin, hem de partnerinizin hayatını değiştirebilir.

Başlangıç;

Rolü ile ikilem yaşayan bir partneriniz veya partner adayınız var ise küçük bir Power-Exchange (güç değişimi) yapın. Ondan bir konuda size tabi olmasını isteyin ve buna ne kadar uyumlu davrandığını gözlemleyin. Bu iyi bir başlangıç olacaktır.

[/rml_read_more]

Tags:
4 Yorum
  1. Adsız 6 sene önce

    İtaatkar ile köle arasındaki ayrım açık. Bunda bir sorun yok. Ancak değinmek istediğim nokta şu: Köle olmaya karar vermiş bir kişi acaba ne kadar sağlıklı düşünebiliyor? Ne kadar 'özgürce' buna karar vermiş olabilir? Birtakım problemleri nedeniyle yanlış bir karar verdiğinin farkında değilse ve sahibe/sahip'inin elinde bu söz konusu problemleri daha da derinleşirse ne olacak? İstismara uğramış olmayacak mı? Sahibe/sahip acaba ne kadar ayırtedebiliyor bu durumu? Sonuçta BDSM'nin diploması yok. Bir uzman değil onlar. 'İşine geldiği gibi' sömürme durumu her zaman var. Bunun önüne geçilebilir mi? Sonuç olarak bu kişilerde ruhsal problemler bulunabilir ve tıpkı üfürükçü hocalara gidenlerde olduğu gibi bu kişiler de çözümü sahibelere/sahiplere gitmekte buluyor olabilirler. İşin bu yönünü analiz ettiniz mi?
    Bir diğer nokta da 'Aslında bunun tek sebebi itaatkar kişinin kendi limitlerinin ne olduğunu görmek istemesi ve psikolojik yetersizliklerini telafi etme çabasıdır' şeklinde bir cümle kurmanız. Psikolojik yetersizlik ne demektir? İtaatkarlarda böyle bir şey olabileceğini düşünüyorsanız onlara neden ruh sağlığı uzmanına gidin demiyorsunuz? Ya da gerçekten onları psikolojik olarak zayıf mı görüyorsunuz? (O her ne demekse tabi).
    Son olarak, yazılarınızda sistematik bir şekilde gramer hataları var. Örneğin ayrı yazılması gereken 'de' ve 'da'lar bitişik yazılıyor. Bu da okumayı güçleştiriyor. Maaelesef çok kişi bu hataları yapıyor günümüzde.
    Selamlar.

  2. Janet Mistress 6 sene önce

    Gramer hataları uyarınız için teşekkürler. Diğer eleştirileriniz için cevaplamadan veya bu eleştirilerinizin zeminine bakmadan keşke öncekşi yazılmış yazılarıda okusaydınız. Aslında bütünsel olarak bakarsanız tüm sorduklarınız ve parçaları yerlerine zaten oturacaktır. Benzetme ve tekil şahıs kullanımlarına ise gereksiz takılmışsınız. Herhangi bir alt anlamı olmamakla birlikte bence yeterli.

  3. Adsız 6 sene önce

    Yapılan ilk yorumda bence haksız bir itham soz konusu. Bir hastanın yanlış bir doktor seçebilme olasılığı gibi, kole olmak isteyen birinin de yanlış bir Efendi seçme olasılığı her zaman mümkündür. Diploması var diye doktor olarak geçinip, doktorluga hic yakışmayan ozelikler taşıyan yada mesleki bilgiden yoksunluklari olan kişilerin var olması gibi Efendi olduğunu söyleyip buna uygun davranmayan kisiler de elbette vardır. Ama zaten GERÇEK bir EFENDİ köle adayının psikolojisini çok iyi anlayan ve ona göre davranabilecek donanıma sahip kişidir. Bu sitede yazanlari hiç tanımadığım halde, yazılarının geneline baktigimda INSAN PSIKOLOJISINE önem verdiklerini anlamamak imkansız. Özellikle de Köle eğitiminde ki KÖLE PSIKOLOJISINE verdikleri özene hayran kalmamak mümkün değil. Ortada önyargılı, araştırma yapılmaya gerek duyulmaksizin gerçekleşen haksız bir suçlama var. Nice doktorlarin yanlış teşhis koyarak hastalari uzerinde olumsuz yan etkilere sebep olduğunu basin yayın kuruluşlarında sıkça şahit oluyoruz. Hatta öyle hatalar ki ölümlere daha neden olabiliyor. Biraz aklı olan köle adayı da, kendisine en uygun Efendiyi bulmak için özenli davranmalıdır. Sonuc: herkes üzerine düşeni hakkıyla yerine getirmeli.

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum