Uzun zamandır planladığım; acı, acı çekme, çektirme, sadizm ve mazoşizm konularında bir yazı yazma fikrimin ortaya çıkışındaki sebep, sadist-mazoşist kişiliklerin hangi düzeyde zevk aldığı ve sosyal profilleriydi. Bununla ilgili bir kaç kişiyle sohbet, röportaj ve tartışma gibi faaliyetler yürüttükten sonra, konuları bölümleyerek yazmanın doğru olacağı kanaatine vardım.
Hep aklıma takılan en temel soru ile başladım. Mazoşizmde cinsiyet farklılıkları var mıydı? Freud'un, kadınların daha mazoşist olduğunu öne sürmesi, uzun zaman bunu bir tartışma konusu haline getirmişti.  Helen Deutsch ve Theodor Reik (Kitaplar sayfasında ilgili kaynağa erişebilirsiniz) gibi çeşitli düşünürler, erkeklerin veya kadınların mazoşist seviyeleri üzerinde konuyu başka bir boyuta taşıyıp genişlettiler.

Elbette bu tartışmaları, günümüz koşullarında yersiz ve gereksiz bulabilirsiniz. Yapılan araştırma ve çalışmalarla mazoşizmin cinsiyet temelli olmadığı zaten ortaya konuldu. Toplumun çok küçük bir azınlığını oluşturan mazoşistlerde herhangi bir tip veya profil (en azından seviyelendirmek için) bulunmuyor.

Ancak cinsiyetin belirlediği bir temel farklılıkta var. Erkek ve kadın mazoşistlerin aynı şeyi arzuladıkları, yaptıkları ve aynı şeylerden hoşlandıkları görülmüyor. Bu da bize cinsiyet farklılığının her ne olursa olsun önemli olduğu gerçeğini gösteriyor.

Bu bahsettiğim konuyla ilgili net bir akademik çalışma veya kaynak bulamamış olmam, henüz araştırmaların bu yönde yeni başladığını gösteriyor. Pek çok tartışma, tez ve anti-tez olsa da fikir birliği ile kabul edilen bir sonuç henüz yok. Ama kabaca genel hatlar üzerinden, kadın ve erkek mazoşistlerin farklılıklarını ortaya koymak mümkün. Fakat, neden farklı olduklarını ve temelde yatan gerçeği anlatmak ve anlamak biraz zor. Her mazoşist birey ve elbette benzersiz olduğu için, geniş ve genel eğilimler üzerinden konuya bakabileceğimizi hatırlayalım. Kısacası bir genelleme üzerinden sonuç üretmeye çalışacağım.

Okuduğum bir makalede, "mazoşizm benlikten kurtulmak için bir araçtır" şeklinde uyarıcı ve bizim bu blogda yazmaya çalıştığımız fikirlerimizle örtüşen bir giriş vardı. Bu bile başlı başına bir yazım konusu elbette. Cinsel sunum, sıradan dünyanızı geride bırakacağınız ve sizi düşünebileceğiniz, hissedebileceğiniz ve tamamen sosyal rol ve sorumluluklarından arındığınız bambaşka, farklı birisi gibi davranabileceğiniz bir noktaya getirir. Buna yine genelleme yaparak "fantazi" diyelim. Bunun iki şekli var. İlki normal kimlikten sıyrılma ve ikincisi fantaziyi gerçeğin yerine koyma. Mazoşizm tipik olarak her iki aşamayı kapsıyor olsa da, erkek mazoşistler genellikle ilk seçeneği, kadınlar ise ikinci seçeneği tercih ediyorlar.

Erkek egosu genellikle kadından daha güçlü ve zorludur. Bu da bize, erkeklerin neden normal kimliklerinden sıyrılmayı tercih ettiklerini gösteriyor. Fakat kadın için durum biraz daha karmaşıktır. Bir kadın için, normal kimliğinden sıyrılması basittir, bu yüzden yarattığı fantazi dünyasının gerçeklerle kimi zaman iç içe olmasını ve kimi zaman da gerçekle değiştirerek başka bir mücadele tarzını tercih eder.

Erkek mazoşistler, onu değişime zorlayacak, yoğun duyguları ve uygulamaları tercih ederken; kadın mazoşistler sembolizm, öneri, yönlendirme, duygusal ve akıl oyunlarını (Mind Play) tercih ediyor. Erkek mazoşistler normal benliklerini aşmak ve içten içe bildikleri yetişkin olduklarını ispatlamak ve acıyı nasıl tolere edebileceklerini göstermek isterken, kadın mazoşistler kendilerine sadece yetişkin bir birey gibi davranılmasını bekliyorlar.

Cinsiyetler arasındaki farklılıklardan biri de, erkek mazoşistlerin aşağılanmayı içtenlikle istiyor olmalarına rağmen kadın mazoşistlerin çoğunluğu bundan hoşlanmıyor. Bunun elbette hem kültürel, hemde tüm dünyada kadınların sosyo-politik yaşam tarzları olma olasılığını da düşünmek gerekir. Bununla birlikte, birçok erkek mazoşist sembolik olarak kadına dönüşmeyi tercih ediyor (kadın kıyafeti giydirilmesi, kadınmış gibi davranılması vs.). Kadın mazoşistlerse, kimliklerinden emin ve hatta ısrarcılar. Kendisine erkek gibi davranılmasını isteyen bir kadın mazoşist göremezsiniz.

Erkek mazoşistler, maskülen erkeksi cinselliğinden uzaklaşmak, bir kadın tarafından aşağılanmak ve cinsel kimliğine doğrudan saldırılmasını arzular. Genel anlamda organlarına veya vücutlarına bakış açıları tamamen seks ve cinsiyet odaklıdır. Mesela, ağız vücudun cinsel organlarından biridir ve kişiye en yakın "kişisel" hassas bir parçasıdır. Bazı mazoşist pratikler, ağzı liberal olarak kullanmakta ve bu durum erkek mazoşistlerde yaygın olarak görülmektedir.

Erkek mazoşistlerin neredeyse tamamında, kadın kıyafetlerine ve iç çamaşırlarına düşkünlük (Fetiş) ve kadın tarafından aşağılanmak (Aşağılanma türlerine maddelemeye gerek duymuyorum. Sözlü aşağılamalar, pet-play vs... hayal gücünüzü kullanın) isteği mevcut.

Erkek ve kadın mazoşistlerin cinsel kalıpları da farklılıklar içeriyor. Başta söylediğim gibi, röportaj ve sohbetlerimde edindiğim kanıya ve bilgiye göre kadın mazoşistlerin yaklaşık üçte ikisi, eşleri ile düzenli cinsel ilişki kurarken, erkek mazoşistlerin dörtte biri düzenli cinsel ilişki kuruyor. Sebep ne olursa olsun kadın mazoşistlerin cinsel ilişkideki tutarlılıkları bize aynı zamanda bir başka noktayı da gösteriyor olabilir. Nihai olarak, cinsel ilişki, karşılıklı sevgi, samimiyet ve cinsel isteğin ifadesidir. Bu da kadın mazoşistlerin ilişkilerine olan bağlılıklarının daha üst seviyede olduğunun bir göstergesi.

Penetrasyonun toplumun temel ilkeleri ve kanısına göre egemenliği sembolize ettiği düşüncesi, erkek mazoşistlerin neden vibratör, yapay penis veya fisting gibi uygulamalarla ilgilendiğini bize aslında açıkça gösterir. Bir erkek mazoşist bunları kendi egemenliğini devretmek ve hakimiyeti tanımak adına içtenlikle ister ve aynı zamanda bu onun itaat göstergesidir. Belkide en büyük göstergesidir.

Üçüncü kişilerin bulunduğu bir BDSM sahnesinde, erkek mazoşistler için, üçüncü kişilerin sahneye müdahil olması sorun olmazken ve hatta bunu arzularken, kadın mazoşistler ise sadece orada kendilerinin izlenmesini istiyorlar.

Mazoşizm, kişinin normal kimliğinden kurtulması etrafında cereyan eder. Kişinin kimliğinin bir kısmı kendi cinselliğidir. Bu nedenle mazoşist kendi deviniminde yaşamak ve tabi olmak istediği dünyasını kurgulayarak içinde var olmaya çaba gösterir.

Şimdilik bu konuda bu kadar yazabiliyorum. Aslında elimde biriktirdiğim çok fazla not ve çalışma olmasına rağmen bu yazıyı bir giriş yapmak adına yazdığımı bilmenizi isterim.

Tags:
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum