Needle Play hakkında uzun zamandır yazmayı planladığım bu yazıyı aslında hazırlamış olmama rağmen bir türlü yayına alamamıştım. Hadi başlayalım..
Her şeyin temelinde güvenlik ve güvenliğin temelinde de kullanacağımız estrümanları bilmek yatar. Bu yüzden hazırlık aşamasından önce kullanacağımız ekipmanları özenle incelemeli, bizim için en ideal olanlar seçmeliyiz.

Needle Play için kullanabileceğiniz (Medikal malzemeler satan mağazalarda bu isimlerle alabileceğiniz) dört farklı iğne türü mevcut;
  • İnsülin iğneleri
  • Akapunktur iğneleri,
  • Piercing İğneleri
  • Dental İğneler
Dental iğneleri kullanırken bilmeniz gereken iğne kalınlığını, genellikle göbek rengine göre tanıyabilmenizdir. Şöyle ki;

  • Sarı, 20g
  • Yeşil, 21g
  • Siyah, 22g
  • Mavi, 23g
  • Mor, 24g
  • Pembe, 26g
  • Gri, 27g
olarak medikal sektöründe kullanılırlar. Örnek uygulamamızda renklere bakarak ne tür iğneler kullandığımızı anlayabilirsiniz.

Needle Play için Hazırlık / Nelere Dikkat Edilmeli;

Eğer kalıcı bir piercing yapacaksanız ve piercing iğneleri kullanacaksanız tavsiyem kaş ve yüz bölgesine yapılacak olan piercinglerde dikkatli olmanız ve daha da iyisi uzmanına yaptırmanızdır. Eğer ilk kez iğne deneyimi yaşayacaksanız kullanacağınız iğnelerin steril poşetlerde alınmış olmasına, değilse bile sterilizasyon için aşağıda vereceğimiz steril malzemelerine başvurarak sterilizasyonu yapmanızdır. Unutmamanız gereken diğer konu ise bu iğnelerin tek seferlik kullanım için üretilmiş olmasıdır. İlk kez bu deneyimi yaşayacak olan kişilerden uygulamayı gerçekleştirecek olan kişinin, deriye benzer bir yüzeyde iğnenin akışkanlığını, delme ve geçme gibi şeyleri test etmesi ve iğnelere alışmasını da ayrıca belirtmek isterim. Elimizin altında bulunması ve ortamda kullanmak üzere önceden hazırlamamız gerekenler (Örnek uygulama ayakta yapılmadığından ortam buna göre hazırlanmıştır);
  • Tek kullanımlık steril cerrahi örtü
  • Düz ve dengeli bir masa veya zemin
  • Antiseptik cilt temizleyicisi
  • Steril gazlı bez / gazlı spanç
  • Dental iğneler (200 adet kullanıldı)
  • Steril Eldiven
  • Cerrahi marker (isteğe bağlı)
  • Baticon
Araç gerecimizi sürekli elimizin altında bulunacak şekilde yine steril bir ortamda bulundurmamız önemli bir konu. İğnelere ve uygulayacağınız bölgeye mutlaka eldivenleri giymiş olarak dokunun (Eldivenleri alırken elinize uygun ölçüde olmasına dikkat etmelisiniz aksi halde hareket kabiliyetiniz zorlaşacaktır). Masanın üzerine cerrahi örtüyü serip (biz sırta uygulayacağımız için) yüzü koyun eller yanda olacak şekilde hastamızı yatırıyoruz :). Önce antiseptik solüsyon ve gazlı bezle sırt bölgesini temizleyerek hazırlıyoruz. Eğer özel bir desen veya şekil yapmak istiyorsanız Cerrahi Marker kalemleri kullanabilirsiniz. Şeklimizi ve iğneleri nasıl kullanacağımıza karar verdikten sonra iğnelerimiz arasından uygun iğneleri, iğnenin geçirileceği cildin durumuna göre belirliyoruz. Bunu ilk iğnenizde zaten anlayacaksınız. Eğer cilt ve cilt altı yağ tabakası yoğunsa benim kullandığım gibi dental iğne kullanmanız iyi bir tercih olacaktır. Çünkü dental iğnelerin boyu daha uzun ve bu yüzden de ciltten 2-3 kez katmanlı şekilde geçebilir. Uyguladığınız kişinin ağrı/acı durumunu göze alarak iğnenin kalınlığına karar verebilirsiniz. Fakat gövdede (bizim durumumuzda sırt bölgesi) çalışacaksanız bilmeniz gereken şey; omurgaların yani spiral kordun üzerindeki deri incedir. O yüzden bu bölgede siyah iğneleri kullanmanızı öneririm. Deri ve yağ tabakasının kalın olduğu bölgelerde de kalın uçlu iğneleri tercih edebilirsiniz.Yeni başlayanların omurga bölgesinden mümkün olduğu kadar uzak durmalarını ve sırt bölgesinde çalışmalarını da ayrıca tavsiye ederim.

Needle Play Uygulama

İnsülin İğnesi

(Bu esnada fonda çalan Mozart - Requiem in D minor:) ). İğneleri deriye batırırken dikkat etmeniz gereken şey iğnenin cilde paralel bir şekilde cilt altından geçmesini sağlamak. İlk bir kaç iğnede başarısız olabilirsiniz, ama endişelenmeyin ve devam edin. Bu tip pratiklerin, doğru şekilde yapabilmek için zorunlu olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Başlangıç seviyesinde olanlar iğneyi rahat batırmak için cildi hafif çimdikler gibi cildi yukarı çekerek kastan ayrılmasını sağlayıp iğneyi rahatça batırılabilirler. Yine de kendinizden emin değilseniz ilk kez pratik yapacaklar için insülin iğne uçları daha uygun olabilir. Çünkü hem iğnesi kısadır hem de çok daha incedir. İğneleri çok derin batırmanız sempatik sinirlere zarar verebilirsiniz. Bu sebeple mümkün olduğunca cilt yüzeyine en yakın yerlere uygulamalısınız.
İğnelerin kullanıp istediğiniz hedefe ulaştığınızda 10-15 dakika kalmasında herhangi bir sakınca olmaz. Dilerseniz iğnelerden sonra biraz kırbaçlayabilir, hareket etmesini isteyebilir ve bu sürede sizde keyfinize bakabilirsiniz. Bu süreden sonra tek tek, düz ve paralel bir şekilde iğneleri çıkartarak, iğneleri uyguladığınız bölgeye bakım (aftercare) aşamasına geçebilirsiniz. Bir kaç fotoğraf koymak sanırım yardımcı olması açısından isabetli olaraktır. Sağdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi. Çalışmanın tamamlanmış hali. Yaklaşık tamamı 45-50 dakika zaman aldı. Uzun süreli çalışmalarda arada mola verip dinlenmek, hem köleniz hem de sizin açınızdan faydalı olacaktır.

Needle Play After Care

Baticonlu (pavidon iyot) gazlı bezle bölgeyi silip, antiseptik cilt temizleyici sprey sıkarak işlemi tamamladım.  Needle Play'de alacağınız en önemli risk cilt altı hematomdur. Eğer iğne ucu cilt altından geçerken epitel kılcal damara denk gelirse (% 0,3 ihtimal), cilt altı hematomu gelişebilir. Belirtisi ise, ilerleyen bir kaç günde (iğne izleri genellikle 2-3 günde geçmelidir) iğne izlerinin geçmeyerek bölgede morlukların ve hafif şişiklerin oluşmaya başlamasıdır. Böyle bir durumda kalmanız halinde bölgeye buz ile tampon yapmalı ve günde bir iki kez bunu uygulamalısınız. Böyle bir durum bile oluşsa endişe etmemeli, panik yapmamalısınız. Cilt altı hematomları (sağlık durumlarına ve yaşa bağlı olarak) cilt tipine göre 1-2 hafta içinde düzelir. Eğer iğneleri çıkardığınızda kanama başladı ise gazlı bez kullanarak bu bölgelere pansuman yapın.

Uygulamadan 2 gün sonra
Notlar / Açıklamalar:
Hematom, genellikle kan damarının yırtılması neticesinde kanın damar dışına çıkması olarak tanımlanan kanamanın doku içindeki birikimidir. Hematomlar bir morlukta olduğu gibi önemsiz ya da disekan aort anevrizması sonucu oluşan masif retroperitoneal hematom gibi ölümcül olabilir.
 

 

Tags:
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum