BDSM Bondage ipi için birçok seçenek var. Genellikle kişisel tercihlere göre kullanılsalar da bu iplerin artıları ve eksilerini bir tabloda tüm detaylarıyla karşılaştırmak yerinde olacaktır. Aşağıdaki tabloda Not 1-2 şeklindeki açıklamalar yine tablonun altında belirtilmiş, * ile işaretlenmiş olanlar ise bu sayfanın altına eklenmiştir.

Malzemelerin Karşılaştırılması

  • Not 1 : Hırdavatçılardan polipropilen, polyester karışımlı naylon halatlar kolayca bulunabilir. Deniz malzemeleri satan mağazalardan veya yapı marketlerden de temin edilebilir. %100 naylon olmayan karışımlı halatlar boyamada sorun çıkartabilir. Düşük devirde çamaşır makinesinde veya elde yıkanabilir.
  • Not 2 : Evde boyanmaz, ancak üretim aşamasında boyanabilir. Renk seçeneği fazladır, naylon ile neredeyse aynıdır. Düşük devirde çamaşır makinesinde veya elde yıkanabilir.
  • Not 3 : Genellikle natural hemp renklerinde olduğu için sentetik ip tercihlerinde hempex daha fazla tercih edilir.
  • Not 4 : Kenevirin (hemp) en büyük dezavantajı, en yaygın kullanılan Romen kenevir ipinin (fotoğraf / videolarda) kalın görünmesini sağlayacak şekilde yapılmış olmasıdır. Görsel olarak pürüzsüz bir bükülme elde edemezsiniz. Nemli havalarda da yapışkan bir hale gelebilir, bu da kullanımı ve düğümleri zorlaştırabilir. Çamaşır makinesinde düşük devirde yıkanabilir, fakat bir ağırlık asılarak kurutma gerekebilir. Temizlik sonrası bakım yapmak gerekmez ama tercihe göre cilalanmasında sakınca yoktur.
  • Not 5 : Jüt'ün en büyük avantajı, çok hafif olması ve kolay tedarik edilebilmesidir. Aynı zamanda bdsm bondage ve suspension için Nawashi'lerin geleneksel tercihidir.  Hızlı ve sorunsuz bir şekilde düğüm atılabilir, bağlanabilir. Çamaşır makinesinde yıkama tavsiye edilmez, bulaşık makinesinde yıkanabilir, fakat bir ağırlık asılarak kurutma gerekebilir. Kalitesine göre ıslandığı zaman kolayca zarar görebilir. Yıkama ve temizlik sonrası bakım yapmak (cilalamak - yağlamak) gerekir.
  • Not 6 : Sadece 3 bükümlü olanları tercih etmelisiniz, aynı zamanda pamuk kalitesi de önemli bir detaydır.
  • Not 7 : Jüt ve Kenevir (Hemp) iplerin fiziksel ve görsel özelliklerini birleştiren bir ip türüdür.
  • Not 8 : Çok serttir. İşkence etmek istemiyorsanız kullanmayın 🙂

BDSM Bondage / Suspension Güvenliği İçin İpuçları

İpe düğüm attığımızda onun kopma kuvvetini etkilediğimizi de göz önünde bulundurmak gerekir. bazen bu kuvvet %60 oranı kadar azalmaktadır.  (www.fairex.az)

Halatlar imal edildikleri birimlerce kesilme deneyine tabi tutulurlar. Halatın kesilmesine neden olan gerilmeye kesilme gerilmesi denir. Bu gerilme halat ile çalışılırken emniyetli çalışmanın belirlenmesinde kullanılır. Emniyetli çalışma yükü (SAFETY WORKİNG LOAD-SWL) kesilme gerilmesinin belli bir oranında belirlenir. Bu orana emniyet faktörü denir. Bitkisel halatlarda emniyet faktörü 6 olarak kabul edilir. (http://megep.meb.gov.tr)
Bir halata yük bindirildiğinde boyu uzar, esner. Bitkisel halatlarda yeni bir halatın kesilme gerilimine gelebilmesi için boyunun %20 uzaması gerektiği kabul edilir. Bu bize emniyetli çalışma için bir fikir verir. Şöyle ki 20 metre uzunluğundaki bir halatın boyu yük bindirildiğinde 24 metreye kadar yaklaşırsa kesilmesi çok yakındır. (http://megep.meb.gov.tr)

Suspension İçin Hesaplama Yöntemi

1.0 kilogram kütleye sahip bir cisim Dünya yüzeyinde tam olarak 9.81 newtona karşılık gelmektedir. Cismin kütlesi ağırlığa çevirilirken yer çekimi kuvvetiyle çarpılır. Newton birim kuvvetken, kilogram kütlenin birimidir. Cismin kütlesi her yerde aynı çıkarken, ağırlığı Dünya yerine Mars'ta ölçülürse yer çekimi düşük olduğundan dolayı daha düşük olacaktır.

Ağırlık kütlesini kilogram olarak 9.8 ile çarpın. Kütle yukarı kalkarken ters yönde olan yerçekimi gücünü yani, Newton değerini bulursunuz. Örneğin, 50 kg ağırlığındaki bir nesneyi askıya almak için bir ip kullanırsanız, 50 kg'ı 9.8 ile çarpın ve 490,33 newton olarak ipe binen yükü bulursunuz.
Bulduğunuz 490,33 Newton üzerine 200 Newton daha ekleyerek 690,33 Newtonluk bir sonuca ulaşırsınız (Aslında bu hesap yapılırken, bir saniyede yukarı doğru kaldırılan bir cismin m2 başına uyguladığı güçte hesaplanıyor, 1 saniyedeki 1m2 için uygulanan güçte 200 Newtondur). Bunun kg karşılığı ise 70,3Kg dir. Nesnenin ağırlığı + 70,3kg = 120,3 kg'dir. İpimize binen yük aşağı yukarı bu şekilde hesaplanır. Yukarıdaki tabloda bulunan Kopma Ağırlıklarıyla karşılaştırarak seçiminizi yapabilirsiniz (Ama bildiğiniz gibi ipler iki kat şeklinde kullanıldığından kopma ağırlığı  100Kg olan bir ip için 200Kg düşünmelisiniz.)

Tablo Notları

*Manila halatı, manila kenevirinden yapılmış bir ip türüdür. Manila keneviri abakanın yapraklarından elde edilen bir lif türüdür.
** Hempex, bükülmüş polipropilenden üretilen sentetik hemp (kenevir) halattır. Hempex'in gerçek kenevir ipinden ayırt edilmesi çok zordur.
*** İlk kullanımda serttir, kullanıldıkça daha yumuşak hale gelir.
Diğer Notlar;

  • Tablo alıntıdır
  • Suspension yapacaksanız iplerin dayanıklılık ve kopma ağırlıklarına dikkat etmelisiniz. Ve yine bu ölçümler tek kat halat ile ölçülmüştür. Suspension için sizin bu kopma ağırlıklarını (ipi katlayarak kullandığınız için) "kopma ağırlığı x 2" şeklinde düşünmeniz gerekir.
Tags:
4 Yorum
  1. TZB 4 sene önce

    Tabloda not 8 yok :(. Not 8 ya da ona benzer durumlar için hangi tür halat kullanılmalı? Naylon ip bu durumlarda iyimidir?

  2. Yazar
    MobyDickAndAhab 4 sene önce

    not 8 de kastedilen sisal türü ipler. suspension için jüt, mfp türü ipler kullanabilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum