Erotik aşağılama, erotik heyecan veya cinsel uyarılma yaratmak için yapılan rızaya dayalı psikolojik aşağılamadır. BDSM'nin ve diğer cinsel rollerin bir parçası olabilir. BDSM terminolojisinde bir sahnede aşağılayan kişi için "degrader", aşağılan kişi için de "degradee" terimleri kullanılır. Tüm aşağılama oyunlarının temel çatısı ise "humiliation / aşağılama" dur.

Aşağılama öznel bir konudur ve içeriğe bağlıdır. Doğasında cinsellik olması gerekmez. Diğer birçok cinsel aktivitede olduğu gibi, fiili faaliyetin doğası ne olursa olsun istenen, deneyimden elde edilen duygulardır. Genellikle aşağılayan kişi için hakim olma ve itaatkar kişi için teslimiyet duygusu vardır. Erotik aşağılama sözel ve / veya fiziksel olarak yapılabilir ve özel ya da kamusal (public) olarak gerçekleşebilir. Genellikle kullanılan klasik teknik, cinsel uyarımla birlikte aşağılamaktır. 

Erotik aşağılama neredeyse en popüler  ve kullanılan bir faaliyet olmasına rağmen BDSM disiplinleri arasında en az araştırılan, yazılan, tartışılan konulardan birisidir. (1) Ancak, aşağılama oyunu, özellikle de public aşağılama ise, aşağılanan kişiyi duygusal veya psikolojik olarak kötü bir noktaya götürülebilir.

Erotik Aşağılama ve BDSM Sahnesi

Genellikle bir BDSM sahnesinde aşağılanan kişi bottom / submissive, aşağılayan kişi Dominant'tır. Aslında tersi durumlarda görülmüş olmasına rağmen genel faaliyelerin dinamikleri bu şekilde cereyan eder. Bir kadının top / dominant olduğu sahnelerde bu oyun kimi zaman "humiliatrix" olarak adlandırılır.

Erotik aşağılama unsurları birtakım hakimiyet ve teslimiyet temelli faaliyetlerin bir parçası olsa da, aşağılama boyun eğmeyle aynı değildir. Aşağılama, aşağılanmak isteyen kişinin tekrar tekrar istemesi ve bu durumdan keyf alması halinde aşağılayan kişi için seksüel bir güç haline gelir. Bu nedenle aşağılama, ayak fetişi, meme fetişi, ayakkabı fetişi, şaplak, bondage ve çoğu BDSM tarzı gibi bir dizi paraphiliyi kapsar. Aşağılama, harekete veya nesneye özgü değildir. Daha ziyade, eylemde bulunan kişilerin ortak tavrı tarafından anlam yüklenerek ortaya çıkan kimi göstergelerdir. Bu göstergeler herhangi bir disipline bağlı olmayabilir ve hatta kimi zaman yemek yedirmek eylemi üzerinden bile kişi aşağılanabilir.

Aşağılama Nedir?

Birçok senaryo cinsel aşağılamalara bağlanabilir. Bazı senaryolar sözlü ve fiziksel olabilir. Aşağıda bir kaç örnek vermeye çalışalım;

Sözlü Aşağılama (Verbal Humiliation)

  • Hayvan isimleriyle hitap etme ve mama kabından yedirme, içirme
  • Hoşlanmayacağı isimlerle hitap etme (örneğin fahişe, oğlan..)
  • Hoşlanmayacağı tanımlamalarla hitap etme (Örneğin; şişko, aptal, salak, embesil...)
  • Göğüsler, yüz görünümü, genital bölgeler (küçük penis, ereksiyon zorlukları...), kalçalar veya yürüme, cevap verme, konuşma  gibi davranışlarla ilgili aşağılayıcı veya acımasız referanslarlar göstererek hitap etme.
  • Tuvalete gitmek, para harcamak ve yemek yemek gibi günlük faaliyetler için izin isteme zorunluluğu.
  • Verilen emirleri veya görevleri tekrarlatmak.

Fiziksel Aşağılama

  • Vücuda poşalma, pissing vs gibi faalliylerler.
  • Dildo gibi nesnelerle anal penetrasyona zorlama,
  • Yazılı görevler ile nasıl davranacağını belirleme (micro-managenemt)
  • Başkalarının önünde tokat atma, hizmet ettirme vs. gibi faaliyetler
  • Masturbasyona zorlama
  • tüm gün Gag takmak (konuşma yasağı)
  • Objeleştirme (bir sehpa olarak kullanmak vs..)

Aşağılamanın Psikolojik Boyutu

Aşağılanma, genel olarak, fiziksel acı ile ilişkili olan aynı beyin bölgelerini uyarır. Cinsel bir bağlamda herhangi bir acı deneyinde olduğu gibi, rıza ve (paradoksal olarak), tacizden ziyade sonucun arzu edilmesini sağlamak için yüksek derecede bir farkındalık ve iletişim gerekmektedir. Örneğin, bir itaatkâr, bazı şekillerde hakaret edilmekten hoşlanırken, başka yollardan aşağılanmak veya hakaret edilmekten psikolojik olarak zarar görebilir ve gerçekten incinebilir.

Gabbard'a göre (1990), cinsel doyuma ulaşabilmek için sadist düşler kuran ya da eylemlerde bulunan insanların "bilinçdışında", çocukluklarında kendilerine yapılmış cinsel ya da bedensel saldırılardaki rolleri tersine çevirerek yaşama isteği vardır. Çocukken kendilerine yapılmış olanı bu kez başkalarına yöneltmekle o günlerin öcü alınırken, bir yandan da geçmişteki travmatik olaylar üzerinde denetim kurulmuşçasına bir duygu yaşanır. Gabbard, cinsel doyuma ulaşabilmek için aşağılanmaya ve bedensel acıya ihtiyaç duyan insanların ise çocukluklarındaki benzer yaşantılarını yeniden canlandırma yönünde bilinçdışı bir istek sürdürdüğü görüşündedir.

Aşağılama oyunu cinsel fetişizmle de bağlantılıdır, çünkü cinsel olmayan faaliyetler uyarılma ile ilişkilendirilerek cinselleştirilebilir ve aynı zamanda başkalarının tanıklık etmesini (ya da başkalarının şahitlik etmesiyle) kişinin cinsel degradasyonu istemekte teşhircilikle de ilişkili olabilir. Bazı insanlar için, küçük düşürücü isimlerle hitap etmek gibi aktiviteler ego azaltma ya da cinsel engellemelerin üstesinden gelmenin bir yoludur.

Tüm cinsel aktivitelerde olduğu gibi, bazı insanlar aşağılanma ile ilgili cinsel fantezilere sahiptir. Hafif aşağılama ile ilgili cinsel fanteziler ise çok yaygındır. Cinsel ilişki sırasında diğer bir partnerin altında olma arzusu, “yakalanmak” fikri (bahçede veya ormanda seks yaparken olduğu gibi) ve simüle edilen tecavüz, statü, savunmasızlık ve kontrolü vurgulayan duygusal oyunlardır. Ancak, çoğu insan için bu tür fikirler fanteziler kalır. Ancak, aşağılanma arzusu itiraf etmek için motive edici bir sebep olabilir, çünkü itiraf etme eyleminin kendisi aşağılayıcı olabilir.

KAYNAKLAR

  1. Midori (美登里) (2005). Wild Side Sex: The Book of Kink. Educational, Sensual, And Entertaining Essays. Daedalus Publishing. p. 48.

 

Tags:
1 Yorum
  1. Ömer 3 sene önce

    İki tarafta dozunda ve bilincinde olduğu sürece birbirlerine değer veriyorlarsa humiliation yerine göre harikadır.

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum