Wax Play hakkında bir kaç sitede rastladığım mum kullanımına ilişkin hem ilave etmek, hem de açıklamak gereği hissettiğim bir iki noktaya değinmek istiyorum. Önceliğimiz sağlıklı bir uygulama ve tehlikeleri bertaraf ederek hata oranını en aza indirmek. Bu sebeple kullanılacak mumların özellikleri, hangi mesafeden uygulanması gerektiği, uygulanacak kişinin sağlık durumu gibi konulara dikkat etmemiz gerekiyor.

Wax Play ve Gözden kaçırmamanız gerekenler;

  • Isı uygulanan bölgelere göre farklılık gösterebilir.
  • Mum gözlere veya diğer hassas bölgelere sıçrayabilir
  • Bal mumu yüksek erime noktasına sahip olduğu için ciddi yanıklara sebep olabilir
  • Mumlarda parafin ile birlikte Stearin genellikle kullanılır, buda mumları sertleştirir ve daha yüksek bir ısıda erimesine sebep olur.
  • Mineral ve doğal katkı maddeleri ile yapılmış mumlar daha düşük sıcaklıkta erir. Parafin içeren mumlar ise 50 - 55 santigrat derecede erir (130 ile 135 Fahrenheit)
  • Kavanoz veya alüminyum kutularda satılan mumlar genellikle doğal mineral ve yağlar içeren mumlardır ve daha az ısı üretirler (45-48 santigrat derece) (Resim 1)
  • Bakkal ve marketlerde genellikle aydınlatma amaçlı satılan ince yuvarlak mumlar yüksek parafin ve Stearin oranına sahip olup 60 - 70 santigrat derecede ısınırlar.  
  • Bal mumu katkısı yoğun olan mumlar parafin içeren mumlardan 5-6 santigrat derece daha fazla ısı üretirler.
  • Yüksek ısı üreten mumlar aynı zamanda yüksek ışık ve titreme de üretirler. Bu durum epilepsi hastalığını tetikleyebilir.
  • Yüksek kokulu ve parfümlü mumların kullanımı, astım hastalığı olan kişileri olumsuz etkileyebilir. Mutlaka kokulu mum kullanmak isterseniz, doğal kokulu mumları kullanmalısınız (Elma, çilek vs. gibi)
  • Mum damlatılan bölgelerin olabildiğince kıl veya tüylerden arınmış veya olmayan bölgelere uygulamaya özen gösterin. Eğer mümkün değilse, mumu temizlemek için rahat hareket edebilecek bir tarak ve keskin bir bıçak kullanmanız gerekebilir.
  • Mumu damlatacağınız mesafe arttıkça, damlamanın oluşturacağı sıçramalar ve yayılmalar artacaktır. Mesafe arttıkça ısı azalacak, mesafe azaldıkça ısıda artacaktır. 
  • Mumun kıyafet, kumaş veya halı gibi yüzeylerden temizlemek çok zordur. Bu sebeple bunun için plastik bir koruyucu veya önleminizi bu yönde almalısınız.
  • Cilt hastalığı olan insanlar için ekstra koruma ve önlem gerekebilir.

Wax Play İçin Tavsiyeler ve Doğru Mum;

Resim - 1

Yukarıda açıklamaya çalıştığım detayları göz önünde bulundurursak, yüksek Stearin ve bal mumu içermeyen, doğal mineral veya tamamen parafin içeren mumları tercih etmek doğru olacaktır. Bu mumlar 45-55 santigrat derece ısındıkları ve kimyasal katkı maddeleri de minimum oranlarda olduğundan herhangi bir hasar veya iz bırakması söz konusu olmayacaktır. İnce ve sert mumlarda Stearin (Genellikle kullanılan parafinin %10'nundan fazlası kullanılır) oranı yüksek olduğundan, ısı dereceleri de yüksek olacaktır. Masum göründüğü için parti veya pasta mumları gibi mumlara aldanmamanızı tavsiye ederim.
Vücudumuzun farklı bölgeleri ısıya daha dayanıklı olduğundan (Güneşte sürekli kalan kısımlarımız, eller, kollar, boyun) bu bölgeler ısıya daha dayanıklı olacaklardır. Elbette sinir sistemini ve yağ oranları gibi değişkenleri de düşünürsek, vücudumuzun farklı bölgeleri de ısıya karşı dayanıklı bölgeler arasındadır. Kalça ve baldırlar gibi. Fakat yüz bölgesinde özellikle kulak deliği, göz çevresi dudak ve ağız içi gibi bölgelerden uzak durmanız gerekmektedir.

İçeriğine Göre Mumların Erime Noktaları (Santigrat Derece)

  • Parafin & Stearin  48 - 62 derece
  • Düşük Isılı Mumlar (Tamamen Parafinden yapılmış olanlar) 45 - 52 derece
  • Kavanoz Mumları 48 - 58 derece
  • Standart Yuvarlak Mumlar 58 - 60 derece
  • Bal mumu Mumları 60 - 68 derece
  • Yağ bazlı Mumlar 73 - 88 derece
  • Jöle Mumlar 73 - 82 derece

Kaynaklar;

  • BDSM viki
  • BDsM 101
  • https://www.sextalkabout.com/wax-play/

Tags:
2 Yorum
  1. Adsız 6 sene önce

    Sitenizi yeni kesfettim. Bdsm ile ilgili hazirlanmis en iyi site. Gerek iceriklerin ciddi ve detaylı ele alinmasi gerekse anlatım tarzı çok kaliteli. Böylesine emek harcayarak güzel bir site hazırladığınız için tesekkurler.

  2. Mr.Boring DS 6 sene önce

    İlginiz ve güzel teşviğiniz için çok teşekkürler. Elimizden geleni yapmaya çalıaşacağız.

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum