İtaatkâr kuralları bir itaatkârın yapması gereken şeyler olarak düşünebilirsiniz, ancak bu kurallar her iki partnere de yardımcı olur. İtaatkâr partner ne beklendiğini ve ne yapması gerektiğini bilirken, baskın/dominant partner bu kuralları eğitim, ödül ve cezalar için kullanır.

İtaatkarınız için kuralları ve BDSM sözleşmeleri gibi araçları kullanarak, ister yatak odasında güç oyununun keyfini çıkarın, ister 7/24 yaşam tarzı yaşayın, güvenli, aklı başında ve uzlaşmacı BDSM faaliyetlerinizi düzenleyin.

Yukarıda belirtildiği gibi, bazı insanlar için, BDSM sadece cinsel bir faaliyetdir. Bazı insanlar “yatak odası esaretini” sever. Diğerleri ise bunu bir boş zaman değerlendirme faaliyeti veya kinky bir hafta sonu için eğlenceli bir yetişkin oyunu olarak görür.

Ancak durum her zaman böyle değildir. Bunu bir yaşam şekli olarak benimseyen ve sosyal yaşamları içerisinde de devam ettiren çiftler var. Toplam güç alışverişi ilişkileri olarak da bilinen 7/24 hakimiyet ve boyun eğme genellikle dominant ve itaatkârın ötesinde; master, slave ilişkisi olarak görülüyor.

Kurallar neden önemli?

D / s çiftlerinin benimsediği kurallar, cinsel ve müstehcen faaliyetlerin ötesinde günlük ev faaliyetlerine de kapsayabilir. En önemli şey, sizin ve eşiniz için uygun kuralları seçmek ve bunları gerektiği gibi ayarlamaktır.

Kurallar ve Protokoller

D / s ilişkilerini okur veya gruplara katılırsanız, protokol kavramıyla karşılaşabilirsiniz. Protokoller, belirli durumlar veya topluluklar içinde uygulanan kurallardır.

Düşük, orta ve yüksek protokol kavramı, kuralların ne zaman ve nasıl kullanılacağını belirlerken faydalı olabilir.

  • Yüksek dereceli protokol, resmi akşam yemekleri ve diğer etkinlikler sırasında kullanılan kuralları ifade eder. Bunlar, konuşma kısıtlamaları, konuşma beklentileri ve sunum gibi en titiz kurallardır.
  • Kamu protokolleri ve oyun sırasında orta dereceli protokol kuralları kullanılır ve BDSM öğelerinin genel sosyalleşme yerine önceliklendirilmesini içerebilir ve bir itaatkârın diğer dominantlara karşı davranışını içerebilir.
  • Düşük dereceli protokoller en rahat olanıdır ve gayri resmi ve vanilya durumlarında kullanılır.

D / s ilişkinize ve kurallarınıza uymanız gereken sosyal ortamlarda, çevrenizdekiler tarafından anlaşılmayacak “görünmez/gizli protokoller” kullanabilirsiniz. Örneğin, dominant partnerinizin önce konuşmasına veya bir restoranda sipariş vermesine izin vermek. İtaatkâr yiyecek servis edildikten sonra partnerinden yemek yemek için bir işaret bekleyebilir. Görünmez protokoller, sizinle eşiniz arasında gizli bir kod gibi düşünebilirsiniz.

Kurallarınızı Tasarlama

BDSM ile ilgilenen birçok insan, itaatkâr bir partnerin kuralları da dahil olmak üzere, çıkarları ve sınırları hakkında oldukça açıktır. Aslında, vanilya ilişkiler (yani kinky olmayan) bu konuda bir iki şey bile öğrenebilir. Açık görüşmeler yapmak ikinizi de memnun ve güvende tutar ve bir BDSM ilişkisini veya etkileşimini kabul etmeden önce kurallar taslağını hazırlamanızı istemek gayet iyi bir başlangıçtır.

Bu kurallar, yalnızca sözlü anlaşmaya dayanarak oldukça rahat ve gayri resmi olabilir veya daha ayrıntılı olarak ele alabilir ve hatta bir BDSM sözleşmesinin parçası olarak yazılabilir. Her ne kadar BDSM sözleşmeleri gayet resmi gibi görünse de ve kurallar dışında bir şeyler içerebilirse de, bunlar, kural kitabının tamamı yerine ikinizin de kabul ettiğiniz tek sayfa listeden oluşan kurallar olabilir.

Eşinizle olan etkileşimlerinize itaatkâr kuralları dahil etmekten heyecan duyabilirsiniz, ancak kuralları belirlerken aşırıya kaçmak istemezsiniz. Kurallar karşınızdaki kişinin seviyesi, yeterliliğine göre anlaşılabilir olmalıdır. Bir kişinin yeterliliği, bu kuralların gerektirebileceği bilişsel görevler için gerekli olan bilgileri [ 1 , 2 , 3 ] saklayan ve yöneten bir tür kısa süreli bellek sınırıdır [ 4 ]. Eğer görevler bu sınıra yaklaşırsa, öğrenme engellenir. Bu bilişsel yük teorisi olarak bilinir ve öğretim sistemleri bunu dikkate alacak şekilde tasarlanmalıdır [ 5 ].

Bilişsel yük ile çalışmanın bir yolu, bir itaatkârın aynı anda takip etmesi için 1 ila 3 kuralla başlamaktır. Seviye ve yeterliliğini sınamak için kuralları yavaş yavaş aktif etmek ve uygulamaya koymak, üst sınırları anlamanıza ve kurallar silsilenizi ideal bir şekilde tasarlamanıza olanak verir.

Itaatkâr eğitim konusunda, kinkster ve yazar Jay Wiseman, eğitimin önemi konusunda uyarıyor [ 6 s 252]:

Eğitim, hem eğitenin hem de eğitilenin zihinlerini ve kalbini derinden etkileyen son derece yoğun bir süreç olabilir. Keyifli olsa bile, herhangi bir zamanda çok fazla yoğunluk amaca zarar verebiliyor. Bu, istekli bir itaatkârı (veya baskın) bile korkutabilir.

Bu nedenle, eğitimin nispeten kısa oturumlarda yapılmasını, genellikle bir seferde bir veya iki saatten fazla sürmemesini ve her eğitim oturumunda sadece az miktarda yeni materyalin kullanılmasını tavsiye ederim.

Ayrıca, baskın kişinin eğitim seansları arasında bir gün geçmesine izin vermesini, böylece itaatkâr (ve baskın) eğitimin duygusal etkilerini ayarlamak ve kabul etmek için daha fazla zaman vermesini öneririm. Ayrıca, itaatkâr zamanın, yeni materyali daha fazla öğrenmeden önce gözden geçirmesine, uygulamaya koymasına ve entegre etmesine izin verir.

Kuralları detaylarıyla yazmak, ihlal şartlarını, ne kadar süreyle uyulacağını belirlemek önemlidir. Sadece itaatkar değil bu kurallardan baskın tarafta sorumludur.

Sağlıklı ve Mutlu Bir İlişki için Kurallar

Aşağıdakiler, D / s ilişkinizde sağlıklı sınırlar oluşturacak oldukça temel kurallardır.

Aslında, bu kuralların çoğu herhangi bir ilişkiye uygulanabilir ve bu kurallara uymayan herhangi biriyle bir ilişkiyi yeniden düşünmelisiniz. Eğer güç değişim dinamiğiniz daha rahatsa, bunların ötesinde kurallar tasarlamanız gerekmeyebilir.

  • İtaatkâr, açık fikirli olmaya çalışmalıdır.
  • İtaatkâr, dominantla dürüstçe, saygılı ve açıkça iletişim kurmalıdır.
  • Itaatkâr kendisini tanımalıdır, bunun için çaba sarfetmelidir.
  • Itaatkâr fiziksel ve zihinsel sağlığına önem vermelidir.
  • İtaatkâr özgür iradesi ile hareket etmelidir.
  • İtaatkâr sınırlarının farkında olmalıdır

Güvenli, Aklı başında ve Rızaya Dayalı İlişki için Kurallar

Çok temel kuralların ötesine geçip, D / s ilişki dinamiği için kurallar oluşturmaya başladığınızda, aşağıdaki gibi kurallar yardımcı olabilir.

  • İtaatkâr, D / s ve BDSM faaliyetlerine isteyerek izin verir ve rızanı nasıl geri çekebileceğini, bir sahneyi veya faaliyeti nasıl sonlandırabileceğini anlar (güvenli kelimeler, sözleşmeyi sonlandırma, vb. detaylar müzakereyle bilgilendirilerek dominant tarafından aktarılır).
  • İtaatkâr, sahneyi kontrol ederek güç dinamiğini değiştirmeye çalışmaz (sub to dom) [ 6 s 249].
  • İtaatkâr, bir sahne sırasında ve sonrasında (veya TPE ise tüm ilişkilerinde) baskın olan tarafa, bakım ve özen konusunda endişesi olmayacak ve bu bakımın beklentilere, taleplere ve kurallara yansıyacağına güvenecektir.
  • İtaatkâr, güvenli bir kelimeye sahip olacak ve gerektiğinde kullanacaktır.
  • İtaatkâr, zarara yol açabilecek olanlar dışında, yeteneklerini en iyi şekilde ve partnerini gururlandıracak şekilde dominantın taleplerine / emirlerine uyacaktır.
  • İtaatkâr, dominant tarafın disiplini alacak ve kabul edecektir.

Oyun (Play) Kuralları

Play süresi, öncesinde ve sırasında izlediğiniz kurallar, daha önce tartışılmış olan kurallar üzerine kuruludur.

  • İtaatkâr, oyun zamanından önce belirtildiği gibi temizlemeli, hazırlanmalı ( örneğin anal sekse nasıl hazırlanacağını öğrenmelidir ) ve beklemelidir.
  • İtaatkâr, belirlenen bir pozisyonda denetim için kendini sunacaktır.
  • İtaatkâr, mastürbasyon yapmak için izin istemelidir; deneyimi günlüğe kaydetmek ve dom'a yazmak / göndermek zorunda kalabilir.
  • İtaatkâr, orgazm izni istemelidir.
  • Itaatkâr, dom tarafından belirlenen talimatları takip edecektir.

Günlük Davranış Kuralları

BDSM aktiviteleriniz yatak odasının dışına uzanıyorsa, günlük yaşamın görünüşte “sıradan” aktivitelerini kapsayan bazı kurallarınız olabilir. Bu kurallar, seks veya BDSM ile ilgili olmayabileceği için oyun kurallarından farklıdır. Bu günlük kurallar, birlikte yaşamayanlar,  ailesiyle veya çocuklarla yaşayanlar için farklı şekillenebilir (bu durumda dominant delil olarak fotoğraf veya video gibi şeyler talep edebilir).

  • İtaatkâr, her zaman tasmasını veya sembolünü giymelidir, takmalıdır.
  • Itaatkâr, üzerinde anlaşmaya varılan hitap şekilleriyle hitap etmelidir.
  • Itaatkâr, dominant odaya girdiğinde veya odadan çıktığında diz çökmelidir.
  • İtaatkâr, izin verilmediği sürece göz teması kurmayacaktır.
  • Itaatkâr, saç, makyaj, elbise ve kişisel bakım da dahil olmak üzere dominantın isteklerine göre görünümü koruyacaktır.
  • İtaatkâr, dışarıda bir alışveriş veya restaurantta, dominattan önce söz almayacak, işaret edilmeden yemeyecek ve konuşmayacaktır.
  • İtaatkâr, banyo, yemek veya diğer bedensel işlevler için izin isteyecektir
  • İtaatkâr, dominant tarafından seçilen veya onaylanan kıyafetleri giymelidir
  • Itaatkâr, dominantın isteklerine göre Kegel egzersizleri de dahil olmak üzere egzersiz veya spor yapmalıdır
  • İtaatkâr, izinsiz alışveriş yapamaz veya yalnızca belirlenen bütçeye göre alışveriş yapabilir
  • İtaatkâr, dominantı bilgilendirmek, gündemden haberdar etmek için günlük bir dergi veya gazete okumak zorundadır.

Tabii ki, günlük olarak uygulanamayan kurallar da vardır. Örneğin, itaatkârın arkadaşlarıyla buluştuğu geceler veya toplantılar gibi belirli etkinlikler sırasında kablosuz bir vibratör kullanması gerekebilir. Bazı günlerde de belirli temalar olabilir. “Meksika Günü” gibi, bir düşünün.

Kuralları Kendiniz İçin Uygulamak

Yukarıdaki kurallar, D / s çiftlerin ve kinksterin kullanabileceği genel yönergelerdir. Kapsamlı olmaları amaçlanmamıştır. Sizin için ve listelemediğimiz (ilişkiniz / dinamiğiniz için) kendinizin belirleyecebileceği benzersiz kurallar olabilir.

Ayrıca, bu kurallar tüm çiftler ve durumlar için ilginç veya pratik olmayabilir. Bir itaatkârın uyması için bir kural, başka bir itaatkâr / çift veya hatta çoğu çiftte işe yaradığı için, onu benimsemeniz gerektiği anlamına gelmez. Sosyal durumunuzla veya fiziksel yeteneklerinizle ilgi sağlamak için kuralları düzenlemeniz gerekebilir.

Kurallar ayrıca finansal olarak makul olmalıdır. Bir dominant, itaatkârı için bunu karşılayamıyorsa, profesyonel olarak saç, manikür ve pedikür veya vücut ağdası gibi beklentileri olamaz.

Çok fazla kural - Yukarıda belirtildiği gibi, kesinlikle bir itaatkârın uyması gereken çok fazla kural var. Kural kitabınızda çok fazla kural varsa tüm kuralları hatırlayamayabilirsiniz veya bir kural diğeriyle çakışabilir. Bu nedenle, ayrıntılı kurallar yerine temel yönergelere bağlı kalmak, itaatkârın kuralları daha kolay hatırlamasına ve takip etmesine yardımcı olabilir.

Kurallar Uygulanmalıdır

Birkaç kez itaatkâr kurallarının uygulanması gerektiğinden bahsettik, bu da baskın partnerin itaatkâr partnerinin yaptıklarını ve davranışlarını düzeltmek veya ödüllendirmek isteyip istemediklerine nasıl dikkat etmeleri gerektiği anlamına geliyor. Aksi takdirde, ne anlamı var?

Kurallara uyulmasını sağlamanın iki yolu, doğru davranışı ödüllendirmek ve yanlış davranışı cezalandırmaktır. Kuralların kendileri gibi, ödüllerin ve cezaların söz konusu itaatkâr için ve belki de baskın partnerler için pratik ve anlamlı olması gerekir! Bu nedenle dominant itaatkâr partnerinden geri bildirim almalıdır.

İtaatkâr için Ödüller

İnsanlar cezaları düşünmek için temerrüde düşebilirken, balla sirkeden daha çok sinek yakalayabileceğiniz gerçeği vardır. Araştırmalar, bir ödülün istenen davranışı teşvik etmenin cezalandırılmadan daha etkili bir yol olabileceğini ortaya koymaktadır [ 7 ] ve bunun BDSM bağlamında itaatkârın kurallara uymasına motivasyon sağlayacağı düşünülmektedir.

Ödüller aşağıdaki genel kategorilerden herhangi birini içerebilir:

  • Övgü
  • Bir fotoğraf / kayıt / video
  • Sevgi (sarılmalar, sarılmalar, öpücükler, özel bir takma ad, vb.)
  • Cinsel doyum veya orgazm
  • Bekaret kemeri çıkarma
  • Hediyeler (mücevher, giyim, makyaj, yiyecek, yaka, seks oyuncakları ve BDSM aksesuarları); itaatkârın istek listesinden bir şey
  • Geziler, tarihler ve etkinlikler
  • Dinlendirici faaliyetler veya görevlerin kesilmesi / gevşemesi
  • En sevdikleri oyun türleri
  • Masaj

Belirli ödül oldukça yaratıcı veya hatta küçük bile olabilir. Ayak fetişine sahip biri, sadece bir stiletto ile ödüllendirilebilir!

Mutluluğu ve olumlu duyguları ifade etmek isteyen dominantların ses tonları üzerinde çalışması gerekebilir; ses tonu bir iletişimin %38'ini oluşturur [ 8 , 9 , 10 ]. Derinden ve takdir eden bir ses tonuyla söylenen “İyi kız” harikalar yaratabilir! Sonuçta, bir itaatkâr eşinin memnun ve gururlu olmasını ister! Bu yüzden övgü istenen sonuçları almak için etkili bir araç olabilir!

Yüz ifadeleri de duyguları iletir [ 11 , 12, 13 ], bu yüzden ifade kelimeler ve tonla eşleşmelidir.

Yukarıda belirtilen ödüller, sonrası bakım (aftercare) ile karıştırılmamalıdır.

Son olarak, ödüller genellikle bir ihlalden sonra verilen cezalardan farklı bir zamanlama planına sahip olabilir. Ödüller, bu ödüllerin arzu edilirliklerini ve arzu nesnesi olarak korunmalarına yardımcı olur; Bir boyun eğmeyi çok sık ödüllendirmek, ödülün etkinliğini azaltabilir.

Bir dominant ödüllerini nasıl seçerse seçsin, sistem tutarlı ve güvenilir olmalıdır. Dominantlar itaatkârları için bir puan sistemini düşünebilirler veya oluşturabilirler. Itaatkâr belirli sayıda puana ulaştıktan sonra, ödüllendirilebilir. OurHome veya ChoreMonster gibi uygulamalar, ödülleri ve cezaları daha kolay hale getirebilir, daha iyi bir kontrol sağlayabilir.

İtaatkarlar için cezalar

Bazen itaatkâr bir itaatsizlik yapar veya bir görev ve disiplinde başarısız olur.

Ancak…

Zevk ve cezayı karıştırmamak önemlidir. Örneğin bir itaatkâr tipik olarak şaplak atılmasından hoşlanıyorsa bu en iyi ceza seçeneği değildir.

Aşağıdaki fikirler başlamanıza yardımcı olabilir.

  • Cinsel doyum / orgazm / mastürbasyonun kısıtlaması
  • Çoklu zorla orgazm
  • Tekrar eden cümleler veya hata ve cezaları hakkında bir mektup gibi yazma ödevi
  • Ev işleri; kelepçeli ayak bilekleri ile yemek yapma vb
  • Rahatsız eden kıyafetler, makyaj veya saç modeli
  • Duyu yoksunluğu
  • Pirinç üzerinde diz çökmek, tek ayak üstünde durmak gibi vücudu zorlayan pozisyonlar
  • Eller başının üstünde durmak
  • Hoş olmayan bir yemek yedirmek
  • Burnu ile duvarda bozuk para tutturmak

Daha fazla BDSM cezası bulabilirsiniz.

Cezaya ilişkin bir not: Ceza her zaman ihlalle orantılı olmalı, davranışı düzeltmek ve bir ders vermek amacı taşımalıdır. Eğer itaatkâr ihlalden habersiz ise ceza verilemez, böyle bir durumda hatası anlatılmalı ve aynı hata tekrarlanırsa cezalandırılmalıdır.

BDSM faaliyetlerinin uzlaşmalı olduğunu ve “teatral” bile olsa cezanın rıza dahilinde olası gerektiğini unutmayın. [ 14 ] Güvenlik, empati ve karşılıklı rıza BDSM topluluğunun standartları olduğu için [ 16 ], ceza itaatkâra  zarar vermemelidir.

Cezanın adil ve etkili olmasını sağlamak için, dominant ve itaatkâr cezaları genel olarak veya belirli bir ihlale karşılık olarak müzakere edebilir. Disiplin, itaatkârın malzeme toplama ya da sahneyi düzenlemeye dahil olması durumunda özellikle etkili olabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

SSS # 1 - İtaatkârlar için kuralların anlamı nedir?

Bu kurallar, bir sahnede veya hayatta, ilişkinize ve partnerinize sunduğunuz ve bağlılığınızı gösteren nasıl davranacağınıza ilişkin yönergelerdir. Partnerinizi memnun etmenizi ve performansınızı ölçmenizi sağlayan, izlemesi kolay talimatlar sağlayarak bu kuralların da size yardımcı olabileceğini unutmayın.

SSS # 2 - Kuralları beğenmezsem ne olur?

Kurallar her ikinize de fayda sağlamak için vardır, bu yüzden ikinizin de kabul edebileceğiniz bir şey olmalıdır.

Partneriniz kurallar konusunda işbirliği yapmıyorsa veya kabul etmediğiniz veya hatta tehlikeli veya gerçekçi olmayan kuralları uygulamaya çalışıyorsa, özellikle de bu yeni bir ilişkiyse, partnerinizin sizin için iyi bir eşleşme olup olmadığını yeniden düşünmenin zamanı gelmiştir.

Bu, kuralların dominant olanlar için de gerektiği ve dom'un, itaatkârın davranışlarını izlemek, ödüller veya cezalar vermek için çaba göstermeye istekli olması gerektiği anlamına gelir. Dominant bazı kuralları çok talepkar bulursa, bunları basitleştirmeyi düşünebilir.

SSS # 3 - İyi bir itaatkâr kuralları nasıl uygular?

İyi bir itaatkâr kuralları gerçekçi olmaları halinde, elinden geldiğince uygulamaya ve yapmaya çalışır. Ayrıca, bu kurallar bir şekilde nitelendirilebilir veya ölçülebilir olmalıdır. Aksi takdirde, kurallara uyduğunuzu veya ne zaman ödül veya ceza almanız gerektiğini nasıl bileceksiniz? Çok belirsiz bir kural, bir partner tarafından diğerini manipüle etme girişimi bile olabilir.

SSS # 4 - Kuralları değiştirebilir miyim?

Kesinlikle! İnsanlar ve ilişkiler zamanla değişir. Artık bazı şeyler yapmakla ilgilenmediğinizi veya belki de cinselliğinizi ve boyun eğmenizi keşfettikten sonra ilgi alanlarınızın değiştiğini görebilirsiniz. Dom / sub, romantik veya cinsel olsun, tüm uzun vadeli ilişkiler sağlıklıysa kuralların ve sınırların yeniden müzakere edilmesi için esnek olmalıdır.

kaynaklar

Tags:
1 Yorum
  1. anilea 3 sene önce

    Bunları okudukça hiçbi şey bilmediğimi anlıyorum 🙂

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum