köle eğitimi

Hatası için kölenin cezalandırılması:

Bir köleyi cezalandırmak, BDSM köle eğitiminde efendi tarafından kabul edilemez bir davranışın sonuçlarıdır. BDSM yaşam tarzında ceza ve disiplin arasında ince bir fark vardır.

Eğitim sırasında köle disiplini ve cezalandırılması:

Disiplin eğitimi, uygun davranış ve itaat öğretmek için kullanılır. Disiplin; talimat ve egzersiz olarak tanımlanır. Fiziksel, zihinsel veya ahlaki eğitimi ve egzersizleri kapsar. Genellikle, kölenin diz çökmesi, durması, konuşması ve benzeri gibi konulardaki eğitim sürecini “disiplin eğitimi” olarak tanımlayabiliriz. Amacı; doğru davranışları ve kuralları öğretmektir. Bir önceki yazımda da kullandığım gibi;

Köle bir hata yaptığında;

  1. Köleye, bu durumdan memnun olmadığınızı gösterin.
  2. Davranışın kabul edilemez olduğunu ve eylemlerinin sonuçlarının olduğunu gösterin.
  3. Uygun davranışın ne olduğunu anlatıp bu şekilde davranması için motive edin.

Köleyi cezalandırmak, kasıtlı veya kötü niyetli davranışlara odaklanır:

Davranışsal değişiklik önemlidir; Kötü/Hatalı davranış kasıtsız olsa dahi köle cezalandırılabilir. Bununla birlikte, cezanın yöntemi ve şiddeti kötü davranışa ve kasıtlı ya da kasıtsız olmasına bağlıdır.

Köle cezası, köle davranışını iyileştirmeyi veya tamamen kötü davranışları kaldırmayı hedeflemektedir. Köle, efendinin  uyguladığı sonuçları beğenmeyebilir, ancak kabul eder çünkü cezalar kölenin daha iyi bir hizmetkar olması ve hatalarının düzeltilmesi ile yine kendisinin faydasınadır. Ceza fantezi veya Role-Play DEĞİLDİR. Gerçek ceza; gerçek hata ve sorunları düzeltmek için yine Gerçek olmalıdır.

ANLAŞILIN: Bir köle eğitimi sırasında “cezayı kabul etmeyi” kabul etmeli ve efendisine cezalandırma yetkisini vermelidir. Köle neden cezalandırıldığını ve hatasını da görerek cezalandırılmalı ve Efendi kölenin sadece cezalandırılmasına yönelmemelidir. Gereksiz cezalandırmalar kölenizin size olan davranışlarını olumsuz yönde etkiler ve size olan bağlılığını sorgulatır. Cezanın amacı fiziksel zarar vermek değil, davranışları düzeltmektir.

Kölenin Cezası her zaman bedensel cezayı içermez. Ceza, Efendi  tarafından yönetilen, davranış değiştirme amacıyla köleyi rahatsız eden herhangi bir şey olabilir. Köle, dolapta kilitlenebilir, erkenden uyandırılabilir, ayrıcalıkları kısıtlanabilir, görmezden gelinebilir, kafese kilitlenebilir. Yaratıcılık her zaman gerekli J Pinpon topunu duvardan 1000 kez sektirip yakalamasını istemek bile çok iyi bir cezadır.

Ayrıcalıklarını kısıtlayın veya elinden alın;
Sık kullanılan bir ceza da hatasını bin kez yazdırmak gibi uygulamalardır. Ben sesli tekrarlatmayı tercih ederim ama herkese göre değişir. İnternet erişimi, TV seyredilmesi vs.. gibi kısıtlamalar da uygulanabilecek cezalar arasındadır.

Köle ağır bir mazoşistse, bedensel cezalardan uzak durmak doğru bir tercih olacaktır. Çünkü cezanın eğlenceli olması ya da zevk vermemesi gerekiyor. Mazoşist bir köle, özellikle ağır bir şekilde cezalandırılmak için bilinçli bir şekilde hata yapabilir. Efendisini bu şekilde manipüle etmeye çalışan köleler için yalnızlaştırma en ideal cezalardandır.

Köle, ondan hangi davranışın beklendiğini tam olarak bilmeli, böylece düzgün hizmet edebilmelidir. Ondan beklenilen şeyin ne olduğu, efendisi  tarafından net ve açıkça tanımlanmalıdır. Bu nedenle yazılı kurallar, pozisyon açıklamaları ve protokoller önemlidir. Disiplin eğitiminin ve iletişimin önemi genel eğitim sürecinde inkar edilemez.

Tüm efendiler yazılı kurallara inanmayabilir veya kabul etmeyebilir. Elbette ki onların kararı. Bence yazılı kurallar köle için açıklayıcı bir yöntem  ve onun değişimi için daha güçlü bir temel sağlamaya yardımcı olur. Evet mantıklı düşünecek olursak benim savunduğum yöntem efendinin çok daha fazla zaman ve emek harcaması anlamına geliyor ve bunu pek çok efendi daha kestirme yöntemler ile uygulamayı tercih ediyor. Ama bu bir köleye sonuç anlamında pek bir şey katmıyor. Unutmayın ki bir canlıyı dikkate aldığınızı ve önemsendiğini hissettirmek sizinle güçlü bağ kurmasını sağlar.

Fiziksel Köle Cezaları :

Bedensel cezayı iki kategoriye ayırıyorum; Anında Uygulanan/Doğaçlama ve formal.

Doğaçlama ceza genellikle formal cezalardan daha az yoğun ve çok daha kısa sürelidir. Amaç, eğitimi sırasında ayrıntılara dikkat edilmemesi veya otomatik davranışların (alışkanlıklar), değişikliklerin güçlendirilmesi ve efendinin daha sonra gözden kaçırabileceği formal (yazılı olmayan ve kurallarda belirtilmemiş olan) dışı hataların cezalandırılmasıdır.

Sıklıkla kölelerin veya itaatkarların doğaçlama cezalardan çok daha fazla çekindikleri ve bu yöntemin daha kötü buldukları yönünde. Elbette doğaçlama cezalarında amacı budur. Korkudan beslenmesi ve aynı davranışı tekrarlaması halinde nasıl bir ceza ile karşılaşabileceğini bilmemesidir. Sanıyorum ki Türkiye’de ki efendilerin en çok kullandıkları yöntemdir.İyi bir köle veya itaatkârın efendisini hoşnut etmediği için üzgün hissedeceğini ve bunun davranışlarını düzeltmek için motivasyon sağlayacağına tamamen inanıyorum, ancak bu üzüntünün  gelecekteki doğru davranışları geliştirmek için her zaman yeterli olduğunu da sanmıyorum. Onun normal günlük davranışlarını (alışkanlıklar ve rutinler) değiştirmeye çalışırken bu doğrudur ama yeterli değildir. Ceza değişim için motivasyon sağlar. Kölenin kendi kişisel gelişimini yönetebileceğine inanmak ise tamamen naif bir düşüncedir.
Doğaçlama cezalar; alışkanlıklarda ve rutin davranışlarda bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğunda faydalıdır. Mesela; bir köleye "Efendi" aksini belirtmediği sürece "gözleri yerde" olmalıdır. Efendi bir konuşma yaparken gözlerini yerden kaldıran bir köleye anında ve doğaçlama bir ceza vermek kölenin bu hatasını etkili bir şekilde düzeltir.
Formal Cezalar; Kölenin yazılı protokol, öğreti, genel yaşam, sosyal ilişki gibi efendinin kendisine edindirdiği kurallar dışına çıkması halinde uygulanacak olan cezalar toplamıdır. Mesela kurallarınızdan birisi belli saat dilimleri arasında internet kullanımı olmasına rağmen ve bunun sonucunda bir ceza alabileceğini bildiği halde, köle bu kurala uymadığı hallerde, sizin yine daha önceden “Eğer bu kural ihlal edilirse 20 kırbaç ceza alacaksın!” şekilde bir uyarı notunuz da var ise, köle bu cezayı bilerek ve sonuçlarına katlanarak kabullenmiş demektir.
(formal cezaları daha sonra detaylandırmayı planlıyorum. Şimdilik bu kadar)
Tags:
1 Yorum
  1. Adsız 6 sene önce

    Belirlenen kurallara kölenin uyması için hata yaptığında yada asilik gosterdiginde üzerinde caydırıcı özelliği yüksek cezaların uygulanması, atlanmaması gereken bir konudur. Köle Efendisine saygı duyup, sevgi ve tutkuyla bağlı olmalı. Çünkü bu, hicbir yasal zorunlulugu olmayan gonulllu bir koleliktir. Istedigi an kole Efendisinin hayatindan cikabilir. Ama en az bu duygularin yoğunluğu kadar ondan korkup çekinmeli de. Bir Efendi kontrol mekanizmasını kölesine göz actirmayacak şekilde kurmalı ve her yanlışını hiç atlamadan etkili bir şekilde cezalandirmalidir. Çünkü Efendisinin ruhsal ve fiziksel gücünü yeterince hissetmeyen bir köle gerektiği gibi itaat edemez. Özellikle de asi bir ruha sahipse. Başı eğik kisiliktekileri etki altina almak zaten kolaydır. Önemli olan kendi köle olmayı istediği halde başı dik bir kişiliği eğitebilmektir. Bu özelliğe sahip köleler ise ancak kendilerinden her yönden daha güçlü bir otoriteye boyun eğebilir.

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum