Hepimizin kabul edeceği gibi eğer seks bir ihtiyaç ve bedensel bir olgu ise,  BDSM'de zihinsel ve psikolojik bir olgudur. Yani, eğer seks aşkın, ilişkinin ve sevginin fiziksel eylemi ise, BDSM'de sevginin psikolojik eylemidir. Yine de, seks ve BDSM çoğu insan için mutlak bir şekilde ayrıştırılan, farklı şeylerdir. Birbirlerinin parçası olabilirler veya birbirlerinin tezatları da olabilirler. Birlikte veya bağımsız olarak da var olabilirler. Her iki durumda da eşit derecede güçlü ve eşit derecede tatmin edicidirler. Birlikte olduklarında ise, çok daha fazla tatmin edici ve güçlüdürler.

Neden Güven Önemlidir?

Birine itaatinizi göstermek ve sunmak için gerçek anlamda cesur (mental olarak) ve rahat olmalısınız. Bunu yapmak içinde ciddi anlamda "olağanüstü" güvenmeniz gerekliliği ortada. Ama buna, yani "itaat etmeye" veya "itaati edeni kabul etmeye" karar verdiğiniz anda, onunla sohbet, görüşme gibi aşamaları geçtiğinizi farz ediyorum. Burada bahsettiğimiz, karşılıklı duymanız gereken "güven". İşte cesurca verilmesi gereken karar da bu zaten.

Bu aşamaya ben "güven alıştırması" adını veriyorum ve tamamen dominant karakterin sorumluluğunda cereyan eden bir süreç olduğuna inanıyorum. İtaat etmek isteyen veya otoritenizi kabul eden kişinin size güvendiğine inanmak zorundasınız. Çünkü bu noktada "itaat etmesini beklemek değil, itaatini kazanmak" amacınız olmalıdır. Bunu sağladığınız zaman "güven" iki taraflı olarak sağlanmış demektir. Çünkü güven "kazanılan" bir şeydir. BDSM dinamikleri içerisinde olması gereken de budur. Güven, zarar gördüğü zaman bir daha kazanılması da çok zor olacaktır.

BDSM'de Güven Nedir?

BDSM Güven

BDSM yaşam şekli dışındaki pek çok kişide oluşan algı şu şekildedir: "Bak görüyor musun nasıl davranıyor hayvan oğlu hayvan!" veya azıcık bilenlerin bakış açısıyla "İtaatkar/köle demek, hayvan demek köpek falan demek işte". Bu bakış açısına sahipseniz, hemen bu noktada bırakabilirsiniz okumayı, çünkü bundan sonra yazacaklarım hoşunuza gitmeyecek.

D/s veya M/s ilişkilerinde, taraflar bir paranın iki yüzü gibidirler ve eşittirler. S-tipinin (Submissive/Slave) kendi rızasıyla devrettiği gücü bu eşitliği sadece "hakimiyet" ve otorite anlamında değiştirse de, hem D-tipi hem de S-tipi eşittirler. Eşitliğin olmadığı bir ilişkide güven olabilir mi?
Para benzetmesindeki gibi, BDSM'de güven bir denge unsurudur. İtaatkar kendi rızasıyla verdiği gücü ile bu dengeyi, balansı sağlar. İşte tam da bu durumda s-tipinin verdiği gücü tolere edemeyen ve kaldıramayan D-tipleri veya tersi durumunda denge bozulur. Bu da hem güvene hem de duygusal hasara yol açar.

Tags:
6 Yorum
  1. Adsız 6 sene önce

    Merhaba; öncelikle yazınız için teşekkürler. Kafama takılan,anlayamadığım bir konu hakkında bir sorum olacak. Uzun vadeli bir D/s ilişkisinde s-tipin D-tipini eşidi olarak görebilmesi mümkün olabilir mi? Bunun s-tipi için bir problem olma ihtimali var mıdır? Yoksa "eşitlik" kavramı ile anlatmak istediğinizi ben mi yanlış anladım. Saygılarımla. (Aynı soruyu isimsiz olarak gönderdiğimi farkettiğim için bir kere daha yazma gereksinimi hissettim.) @Itswnr

  2. Adsız 6 sene önce

    Merhaba, öncelikle yazınız için teşekkürler. Aklıma takılan bir kısmı sormak isterim; uzun vadeli bir D/s ilişkisinde s-tipinin D-tipini eşidi olarak görmesi mümkün mü? Yoksa "eşitlik" derken anlatmak istesiğinizi ben mi anlayamadım?

  3. Mr.Boring DS 6 sene önce

    Bu yorum yazar tarafından silindi.

  4. Mr.Boring DS 6 sene önce

    Eşitlik kavramını dikkat ederseniz "Para" benzetmesi ile anlatmaya çalıştım. Çünkü s-tipinin daima ve istediği zaman devrettiği gücü geri alma olasılığı mevcuttur. S-tipi bu gücü devredip, otoriteyi kabul ederken dengeyi sağlamaktır amaç. Çünkü S-tipinin itaat etmeye, d-tipinin yönetmeye ihtiyacı vardır. Özetle s-tipi bu itaat ve otoriteyi kabul etmediği sürece, zaten ilişki varolamaz. İlişki süresince varolan eşitlik kavramı bu temel noktaya bağlı. Sizin bahsettiğiniz düzeyde mantıksal bir eşitliğe vurgu yapmamıştım. Umarım açıklayıcı olmuştur.

  5. Adsız 6 sene önce

    Teşekkür ederim yanıtınız için. @Itswnr

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum