22 yaşında başarılı bir kuir performans sanatçısı olan Ceytengri, Janet'in tüm sorularına samimi cevaplar verdi. Kendisiyle geçen aylarda Buz Gibiyim şarkısına çektiği klipte birlikte çalışmış ve eğlenceli zaman geçirmiştik.

 

Sence cinsiyet nedir?

Cinsiyet insanların kendilerini daha iyi anlamak ve bir şeylere ait hissetmek için kendini soktuğu kategorilerden sadece biri. Belli davranış ve ifade biçimlerine duyulan yatkınlıkların paylaşıldığı diğer insanlara benzeyerek kim olduğumuza dair kafa karışıklığımızı biraz dindirmesini umduğumuz bir kural kitabına dönüşüyor çoğu zaman.

Cinsel yönelimini nasıl tanımlarsın?

Cinsiyeti çok akışkan yaşadığımız bir çevrede var olduğum için yönelimimi tanımlamak biraz zor. Cinsiyetim nonbinary, cinsel yönelimim de güzel bulduğum insanlar diyebilirim.

Toplumun dayattığı cinsiyete karşı ilk farkındalığını ne zaman hissettin ve bu süreç senin için nasıl ilerledi? En çok karşılaştığın zorluklar nelerdi?

Akranlarımın uymak zorunda hissettiği veya uymak istediği kurallar beni hep biraz zorladı. Çocukken Sihirli Annem izlerken perilerin giydiği uçuş uçuş tülleri giymek istediğimi fark ettiğimden bana atanan cinsiyet kurallarıyla savaşıyorum.

Seni bir drag queen olarak biliyoruz. Drag queen kimdir?

Drag queen en yaygın anlamıyla toplumun feminenlik algılarını tespit edip bunu gösteri veya görsel estetik için abartıp karikatürize eden, parodileyen sanatçılara deniyor.

Yolun başında olan draglara nasıl bir yol gösteriyorsun?

Meraklıları Youtube kanalımda yayınladığım Drag Yapmak İsteyenler İçin 8 Öneri videomu izleyebilirler. Eğitici olduğu kadar eğlendirici olduğuna dair yorumlar aldım.

Şu anda gördüğümüz üzere show dünyasının içindesin. Eğer toplumun ön yargıları olmasaydı farklı bir sektörde olmayı düşünür müydün?

Transfobinin olmadığı bir dünyada ne iş yapardım bilmiyorum. Ergenlikte, cinsiyetin en belirgin olmaya başladığı dönemde girdiğim depresyon yüzünden okul birinciliğinden okumaktan nefret eden ve sınıfını zorla geçen bir çocuğa dönüştüm. Çocukken konuşmayı, tartışmayı ve muhalefet olmayı seven mizacımdan dolayı avukat olacağımı düşünürlerdi.

Genel olarak ülkemiz insanının farklı cinsel yönelimlere bakış açısını nasıl değerlendiriyorsun? Y kuşağının bu konuda daha vizyon sahibi olduğunu düşünüyor musun?

Her kuşak bir öncekinden daha açık fikirli oluyor tabii ki ama eminim muhafazakar ailelerde yetişen çocuklar 2020'de doğmuş olsalar bile 2040'ta başımıza bela olacaklar. Bağnazlık kolayca silinebilecek bir şey değil.

Sence toplumumuzda farklı cinsel yönelimlerin kabul edilmeyişinin altında yatan sebepler nelerdir?

Emperyalizm sonucu Batı'nın o zamanki değer yargıları her yere yayıldı ve lgbti+fobi Osmanlı'da çok yoğun olmasa da son zamanlarında ahlakçılık başka bir kazandı. Oğlan koynuna girmekle ilgili şiirler Divan edebiyatında hiç de nadir değil ama bugünün Osmanlı torunları bundan bihaber, nefret söylemlerine devam ediyorlar. Maalesef parasızlık ve beraberinde gelen eğitimsizlik sebebiyle insan hakları konusunda geriden geliyoruz bir 3. Dünya ülkesi olarak.

Ülkemizde LGBT'nin pozisyonunu toplumsal cinsiyetçiliğin neresinde buluyorsun?

Lgbti+ davası ve feminizm çoğunlukla kol kola gidiyor tabii ki ama son zamanlarda TERF'ler (trans dışlayıcı radikal feministler) ve trans aktivistler arasında büyük çalkantılar var. Kesişimsel feminizm yeni nesilde daha yaygın olsa da zamanında politikanın çoğunu üretmiş ve hala üreten bazı feminist düşünürler sosyal medyayı amansızca kullanıp mide bulantısı yaratmaya devam ediyorlar.

Cevapların ve zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim. Yakında tekrar görüşmek dileğiyle.

 

Ceytengri Youtube Kanalı : https://www.youtube.com/channel/UCmawgXkI1ESMmfYHqIBPzWA

Ceytegri OnlyFans : https://onlyfans.com/ceytengri

 

Tags:
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum