bondage nedir

Bondage 'e yeni başlayacak olanların genellikle sosyal medya ve sitemiz üzerinden yönettikleri soruları derlemenin faydalı olacağını düşündük. O sorulardan bazıları ve cevapları.

Yeni başlıyorum, ne kadar bir ip gerekli?

İhtiyacınız olan ip kiminle çalışacağınıza göre değişse de bir kaç basit yönergeyle tespit edebilirsiniz. Bağların pek çoğunun ortadan ikiye katlanmış iplerle yapıldığını lütfen göz önünde bulundurunuz.
Bilek, ayak bilekleri bağlamak için: Bilek ve ayak bileklerinin bağlanmasında genellikle 3-5 mt. ip yeterlidir. Eğer herhangi bir cisme sabitleyerek bağlayacaksanız (direk, sütun vs.) bağlayacağınız cismin genişliğini de buna dahil edebilirsiniz.
Göğüs ve Kalça (Harnesses): Kalçanın geniş kısmının çevresini ölçün. Bu ölçünün yaklaşık altı katı kadar ipe ihtiyacınız olacaktır.
Tam vücut (Harnesses) için: Omuz çevresini ölçün bu ölçünün yaklaşık 7-8 katı kadar ipe ihtiyacınız olacaktır.

Hangi kalınlıkta bir ipe ihtiyacım var?

6mm lik ipler pek çok bağlama tipine uygun olan ve genellikle kullanılan ip türüdür. Bu ölçüyle başlamanız sizin açınızdan rahat ve yerinde olacaktır.
8mm lik ipler, daha geniş yüzeyde daha fazla baskı uygulamak için (büyük beden ölçülerine sahip olanlar gibi) kullanılırlar. Düğümler zor bağlanır ve hantaldır. Bağlama işlemi daha uzun sürer.
4mm ipler genellikle narin bağlar için kullanılırlar (eller, ayaklar, bilekler, cinsel organlar gibi). Kıyafet altında günlük bağlamalar için en ideal olanıdır. İpin çapı küçük olduğu için rahatsızlık oranı yüksektir ve sıkıdır.

İplerin iz bırakması ve yanık izi bırakması konusunda endişeliyim, nasıl önleyebilirim?

Bağları çözdüğünüz zaman vücutta halatların bir süre izleri kalacaktır. Bu izler kısa süre içinde kaybolurlar. İzlerin kalıcılığı bağlamanızın sıkılığına bağlı olsa bile, en belirgin izler 30 dakika içinde tamamen kaybolacaktır.
İp satın alırken avucunuzun içinde ipi kavrayıp hızlıca çekerek yanık izi bırakıp bırakmayacağını test edebilirsiniz.

Ne tür bir ip kullanmalıyım?

Başlangıç için pamuk ipler sizin için uygun olacaktır. Tecrübe edindikçe jüt tipi iplere terfi etmeyi

düşünebilirsiniz. Eğer bulmakta zorlanırsanız naylon ipler kullanabilirsiniz. Fakat naylon iplerde diş sayısı düşük olduğundan, bazı düğümleri sıkılaştırabilmek için iki kez düğüm atmanız gerekebilir.

İpleri Nereden Almalıyım?

Kesinlikle online fetiş ürün satan mağazalardan almamalısınız. 10mt. bir ip bu tür mağazalarda 50 ila 90TL arasında değişen fiyatlara satılırken Tahtakale (İstanbul için) veya hırdavatçı, inşaat malzemesi satan yerlerden metresini 50 kuruş veya 1.00TL ye alabilirsiniz.

İp türlerini bilmiyorum, doğru seçimi nasıl yapacağım?

İp türlerini basitçe Doğal Lifli İpler ve Sentetik Elyaf İpler şeklinde iki gruba ayırabiliriz.
Doğal Lifli İpler - Kenevir, jüt, sisal, pamuk, hindistan cevizi;

Ittatsu-ryū

 

  • Daha yüksek diş-sargı sayısı bulunduğu için daha iyi bir tutuş ve baskı sağlar.
  • Esneme oranı düşük olduğu için suspension (askıya alma) tipi bağlamalarda önerilir
  • Renksiz, doğal renklerindedirler
  • Makinede Yıkanabilirler (gözenekli çamaşır makinesi filelerine koyarak yıkamanızı öneririz.)

Sentetik Elyaf -  MFP (çok fiberli propilen), naylon, poli-pro, paraşüt ipleri (paracord)

  • Daha ucuzudur (paracord tipi ipler haricinde)
  • Çoğu bağlama (bondage) türü için mükemmel derecede iyidir
  • Naylon ve MFP ipler çok iyi boya tutar, boyanabilir

Her bağlama için farklı farklı ipmi kullanılmalı? Ben iplerimi nasıl ölçeceğim?

Aslında standart ölçüleri var fakat buradaki değişken bağlayacağınız kişi olduğundan, ortalama bir vücut için genelleme yapılacağını aklınızda bulundurun. Ölçme işlemleri genellikle;

  • 5 kol uzunluğu (~7,5mt - 9mt), 3 kol uzunluğu (~4,5mt - 5,5mt), 2 kol uzunluğu (~3mt - 3,5mt)
  • Aslında mümkün olduğunca uzun ipler daha kaliteli bir görsellik sağlasa bile düğümleri atmak ve ipi düğümlerden geçirmek, ipin karışması gibi durumları ortaya çıkartır ve süreyi uzatır. Belli ölçülerdeki (mesela 10mt lik 3 demet) parça iplerle ip yetişmedikçe diğer ipi ek yaparak devam etmek hem hızlı bir bağlama hem de daha hızlı bir çözme işlemi sağlayacaktır.

İpi satın aldım ama uçlarında çözülme başladı ne yapabilirim?

Genellikle uzun süre kullanımlarda ipinizin uçlarında herhangi bir düğüm veya çözgülerin açılmaması için bir önlem alınmadıysa sizin bu işlemi yapmanız gerekecektir. Birkaç şey yapabilirsiniz. Uçlarına düğüm atabilirsiniz, plastik iplerin uçlarını çakmak yardımıyla yakabilirsiniz, bir elektrik bandı kullanarak uçlarını bantlayabilirsiniz veya ince bir dikiş ipi kullanarak uçların çevresini dikebilirsiniz. En hızlı olanı bir elektrik bandı kullanmak olacaktır.

Her yerde farklı şeyler yazıyor temel/genel bağlama teknikleri nedir?

Aslına bakarsanız teknikler kendi kökenleri ile anılsa da (Kinbaku, Shibari, Shinju, Hojojitsu Ittatsu-ryu gibi) bondage ekolleri / stilleri diyebiliriz. Bu konu daha sonra etraflıca anlatılacak. Fakat sorunuzun cevabına gelecek olursak temelde tüm ekol ve stillerde kullanılan teknikler;
Sarma (Rope Wrapping): Tüm vücudu veya bir bölgeyi sararak bağlamak
Dokuma (Rope weaving) : Herhangi bir bölgede iplerin katmanlı bir şekilde (alt-üst) geçirilerek uygulanan biraz daha karmaşık tekniktir. 
Çift ip (Double rope) : Başlangıç düğümü ile başlayan çift kat iplerle yapılan uygulamalardır ve genellikle BDsM de en çok kullanılandır.
Tek ip (Single rope) : Hojojitsu Ittatsu-ryu gibi ekollerin kullandığı yöntemdir. İp tek kat şeklinde ve yekpare olarak kullanılır.
Lütfen bondage' e başlamadan önce güvenlik ile ilgili makalemizi okuyunuz.
İlgili Yazılar ;
Bondage (Shibari) Tarihçesi

Tags:
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum