Kuir bir birey olan Lizbeth ile Janet'in yaptığı söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz. İçtenlikle cevaplar vererek keyifli bir söyleşi olmasını sağladığı için BdsmKültürü ekibi olarak teşekkür ederiz.

Sence BDSM nedir?

Benim için BDSM aidiyet ihtiyacının müthiş bir sahip olma dürtüsüyle buluştuğu her iki taraf için de eşsiz deneyimler sağlayan eğitimlerin oluşturduğu disiplindir. Biraz bu yönüyle uzak doğu inançlarına bile yakın bulurum. İnsani bir kuramdan yola çıkarak oluşturulmuş ve suistimal edilmedikçe cinsiyetsiz olabilme özelliğine sahip felsefi bir bütün gibi.

Bdsm içindeki arketipin nedir?

BDSM arketipimi submissive olarak söyleyebilirim.

Bdsm'i keşfetme sürecin nasıl gelişti?

BDSM'i keşfetme sürecim çok eskiye 16-17 yaşlarıma dayanıyor. Kendi ön bahçemde o zaman da şimdi olduğu kadar bağımsızlığıma düşkün ama iç dünyamda bir mentor arayışında olan ve mental bir dominasyona; o dominasyona ait olma isteğine sahiptim. İnternetin evlerimize girmesiyle ve sansürün bu kadar yaygın olmadığı internette görseller, yurtdışı yayınları, sinefillerin önerdiği BDSM temalı filmler izleyerek öğrendiğim ve öğrendikçe kendimi keşfettiğim bir süreç oldu. Hatta kendimi çok uzun bir süre Belle de Jour'daki Catherine Denuve sandığım bir fantezim de oldu. Queer'im sonuçta o kadar hayal dünyam olsun 🙂

Kendini itaatkar olarak tanımladığını söyledin. Peki birine ilerleyen zamanlarda köle olabileceğini düşünüyor musun? Senin için buradaki çizgi nedir?

Köle olabileceğime inanıyorum bu konuda tabi ki bir sözleşmedeki gibi net sınırlar kurallar aklımda yok belki de olması için böyle bir durumla karşılaşmam gerekiyor.

Bir D/s ilişkisine başlamadan önce dominant adayında özellikle aradığın kıstaslar var mıdır? Onun itaat edeceğin kişi olduğundan nasıl emin olursun?

Sanırım dominant tarafın mentor olabilecek bilgi birikimine ve iradeye sahip olması benim için en önemli kriter. BDSM'i pornografik bir tatmin nesnesi olarak değil de ruhsal bir deneyim olarak gördüğüm için dominant tarafın koyduğu kurallar, yasaklar, cezalar beni daha üst bir seviyeye taşıyabilmeli. Bu mental deneyimde beni keşfetmeli ve benim de onu keşfetmeme izin vermeli. Bu keşif süreci teslimiyetimin ilk dönemi oluyor. Bana saygı duyduğundan emin olursam ve karşılıklı güvenimiz günden güne güçlenirse e biraz da kocakarı hislerimle tamam budur diyebiliyorum.

Rıza nedir? Ve senin kendini güvende hissetmeni sağlayacak hangi BDSM güvenlik protokolünü tercih ediyorsun?

Rıza bir süreç öncesinde karşı tarafın isteklerine yanıt vermek istememe ya da süreç sırasında bu yanıttan vazgeçebilme hakkıdır. Voltaire'in şiddeti tanımlarken kullandığı "başkalarını benim tercih ettiğim biçimde eylemeye mecbur etmekten ibaret" ifadesi de tamamen rıza ihlalinin coat'udur. Aslında BDSM için inanılmaz derecede göbek taşı pozisyonunda bir kavramdı taraflar rıza gösterdiği ölçütlerde birbirlerine yaklaşırlar ya da bu rıza eylem sırasında tamamen bitebilir. Rızayı ihlal etmek veya rıza verilmemesine rağmen devam ettirmeye çabalamak tamamen tecavüzdür. Bu saldırgan yapıyı fark etmek ve güvenliği sağlamak hiç bir zaman kadim pozitif hipotezlerdeki yüzde yüz olmayacaktır. Yine de SSC'ye çok inansam da RACK'e de kayabildiğim oluyor. Bu noktada net bir cevabım olmayacak çok öznel.

Bdsm hayatını sosyal hayatındaki vanilla bireylerle paylaşıyor musun? Eğer evet ise nasıl tepkiler alıyorsun?

BDSM yaşamamı yakın vanilla arkadaşlarımla paylaşıyorum ama tamamen fantazileştirilen ve popüler kültürde "aklanmaya çalışılan sapık hissiyatları" mesajı alttan alta sürekli verildiği için paylaştığım kişilerin gözüne gelen sahne deri kıyafetler içinde kırbaçlanan bir Lizbeth. Bunu düşündüklerinde dehşete kapılan arkadaşlarım da oldu ama onlara aktarırken Shibari gibi çift terapisinde bile kullanılan modelleri anlatarak başlıyorum. Mental derinliğe inmeye başladıkça çoğu önyargılı arkadaşımda da bunu deneyimleyemedikleri bir keşif süreci olduğunu fark edip hasetlendiklerini de hissettim. 6. hislerim de baya kuvvetlidir 🙂

İlerlemiş ve güven zemini oturmuş bir D/s ilişkisi istismara açık mıdır? Böyle bir ilişki içinde olsan bunu nasıl ayırt edersin?

İlerlemiş ve güven ilişkisinin oturduğu bir D/S ilişkide istismar olması çok yıkıcı olur. Çünkü ilerlemiş ilişki hiç bir gizemin ve duvarın kalmadığı iki tarafın tam da birbirlerini tüm çıplaklığıyla görebildikleri uhrevi bir ilişkidir. Bu durumda istismar büyük bir travma olur. Kendi adıma bunu yaşamamak için tanıma sürecimi uzun tutup hızlı açılıp dökülmem. Doğru ile yanlışı ayırt etme becerime güvenirim. Ama olabilir mi tabi olabilir.

Ülkemizde Bdsm'in tanıtılması ve sosyalleşmesi adına yapılan etkinlikleri yeterli buluyor musun?

Bence çok farklı platformlar ve bu platformların düzenledikleri etkinliklerin olması çok doyurucu ama ben Türkiye'de yaşayan bir eşcinsel olarak 2-3 hatta 10 adım geri atıp sahneyi daha geriden görebiliyorum. Ne yazık ki insanların hardcore seks içindeki aksiyonlar olarak yaklaştığını görüyorum. Bu yüzden tüm açık etkinlikler de suistimale açık. Bu amaçla girip bu dünyanın eğitici yönüyle kendini geliştiren insanlar da çok olduğu için tü kaka diyemiyorum. Bırakalım seks paketinde sunulsun zaten içinde ilerledikçe sekteye uğrayıp düşenler ilk engelde düşmese de sonraki engellerin birinde düşüp eleniyor.

Bdsm'de itaat eden taraf olarak bir D/s ilişkisinden beklentin nedir?

Benim beklentim çok kısa aslında disiplin teslimiyet ve aidiyet ihtiyacımın karşılanması. Cinsiyetsiz bir doyum.

Sevgili Lizbeth, zaman ayırıp samimiyetle cevap verdiğin için sana çok teşekkür ederim. Pandemi sonrasında görüşmek üzere.

@Janet

Tags:
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

İçerikler izinsiz alınamaz, kopyalanamaz. ©2024 BDSM Kültürü  |  Instagram  |  Twitter

New Report

Close

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account

Üyelik Sözleşmesi
Herkesin topluluğumuza katılma ve görüşlerini ve bilgilerini sınırsızca paylaşma gücüne sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda BDSM Kültürü topluluğun tüm üyelerini korumak amacıyla sonsuz bir özgürlükten ziyade, başkalarının sınırlarını ihlal etmeyecek özgürlük tanımını kabul eder. BDSM Kültürü Kuralları, Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları toplu halde, kullanıcıların BDSM Kültürü\\\'nün hizmetlerine, etkinliklerine, performanslarına erişim ve kullanımının tabi olduğu \\\"BDSM Kültürü Kullanıcı Sözleşmesi\\\"ni meydana getirir. BDSM Kültürü\\\'nün online hizmetlerini kullanan, etkinliklerine, sosyal buluşmalarına, munchlarına erişen / katılan veya bu hizmetleri kullanan herkes BDSM Kültürü Kuralları\\\'nda açıklanan politikalara uymak zorundadır. Aksi halde, BDSM Kültürü, kendi çatısı altındaki topluluk üyelerini korumak için aşağıda belirtilen temel olay durumlarında, söz konusu yaptırımları uygulayabilir:
  • Topluluk üyelerinden herhangi birisi hakkında asılsız, dayanaksız veya ispatsız suçlamalarda bulunmak durumunda BDSM Kültürü tüm sosyal ve online etkinliklerine katılımınız engellenir.
  • Online veya fiziksel herhangi bir etkinlik, sosyal bir buluşmada herhangi birini taciz etmek, beden, inanç, cinsiyet, ırk, oryantasyon pozitif görüşlerimizin karşıtı bir tavır sergileyen ve rahatsızlık verenler etkinliklerimizden veya online hizmetlerimizden daimi bir şekilde men edilir.
  • Kendisi hakkında hatalı, aldatıcı bilgi verenler veya verdiğinden şüphe duyulanlardan bilgilerinin doğrulanması istenebilir
  • Online hizmetlerimizde mesajlaşma yoluyla taciz, tehdit, saldırı gibi davranışlar  sonucunda hesabınız blok edilir ve blok süresince herhangi bir etkinliğe katılmanız engellenir.
  • Topluluk içinde üyelerle session, organizasyon, seans başlıkları altında ticari amaç güden kişiler BDSM Kültürünün tüm etkinlik ve hizmetlerinden uzaklaştırılır.
  • Topluluk üyelerinden herhangi birine zarar verecek her türlü eylem kınanır ve zarar gören kişinin şikayetleri doğrultusunda gerekli yaptırımlar uygulanır. Bu yaptırımlara kişilerle müzakere edilerek karar verilir.
Zaman zaman bu Kuralları değiştirmemiz gerekebileceğini ve değişiklik hakkımızı her zaman saklı tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

İçerik Sınırları ve BDSM Kültürü Hizmetlerinin Kullanımı

BDSM Kültürü başkasına ait görseli kendisininmiş gibi kullanan, bundan ticari veya bireysel kazanç elde etmek isteyen herkese karşı mesafeli davranır ve bunların gerçekleşmesi durumunda uyarılarak kaldırılması veya düzeltilmesi istenir. Kaldırılmadı ve düzeltilmedi ise hesabı askıya alınır. Başkalarına ait ve telif haklarıyla korunan içeriklere izin verilmez. Politika, siyaset ve din gibi konularda, başkalarının fikirlerine saygı duymayan, inanç özgürlüklerinin karşıtı beyanatlar veren veya yazan kim olursa olsun hesabı belirli bir süre askıya alınır ve gerekmesi halinde kapatılır.

Yasa dışı faaliyetler

Hizmetlerimiz, etkinliklerimiz, yasa dışı amaçlarla veya yasa dışı etkinliklerin sürdürülmesi için kullanılamaz. BDSM Kültürü ve etkinliklerini bir zemin olarak kullanarak, bu davranışları sergileyen kişi veya kişiler hakkında gerekli mercilere bilgi verilir ve takip edilir.

Ele geçirilen içeriğin dağıtılması

Kişisel bilgiler içeren, ele geçirme yoluyla ulaşılan ve insanları zarara veya tehlikeye uğratması muhtemel ya da ticari sırlar bulunduran içerikleri doğrudan dağıtmak üzere hizmetlerimizin veya etkinliklerimizin kullanılmasına izin vermeyiz. Ele geçirilen içeriğin doğrudan dağıtılması, bu içeriğin internette veya sitemizde yayınlanması ya da başka web sitelerinde barındırılan ele geçirilmiş içeriğe doğrudan bağlantı verilmesi anlamına gelir.

Etkinliklere Katılım

BDSM Kültürü etkinliklerine, kayıtlı her üye katılabilir. Etkinliklere katılmak için ilk kez başvuran her hesap titizlikle incelenir ve gerekli olması durumunda telefon veya yüz yüze görüşme talep edilerek topluluğun diğer üyelerinin güvenliği sağlanmaya çalışılır. Bu şartı kabul etmeyen hesaplar askıya alınır veya bloklanır. Etkinlikler herhangi bir sosyal buluşmadan farklı değildir. İnsanların tanışmaları, gündemdeki konulardan konuşmaları, birlikte bir şeyler içilmesi hedeflenmiştir. Farklı beklentilerle bu buluşmalara katıldığı tespit edilen veya topluluk üyelerimizden birinin güvenlik endişeleri oluşması durumunda, şikayetler dikkatlice incelenir ve taraflara bildirilir.

Taciz İçeren Davranışlar

Birini hedef alarak taciz eden ya da rahatsızlık veren davranışlarda bulunamaz veya başkalarını buna teşvik edemezsiniz. Başka birine sataşma, tehdit etme veya susturmaya yönelik teşebbüsleri taciz içeren davranış olarak kabul ediyoruz. Karalama veya benzer bir dil kullanan, kişiyi hedef alan aşırı agresif hakaretlere karşı oldukça hassasız. Bazı kişiler belirli ifadeleri saldırgan olarak değerlendirse de aşağılayıcı ifadelerin kullanıldığı her durumda önlem almayacağımızı lütfen unutmayın. [kleo_divider type=\"full|long|double|short\" double=\"yes|no\" position=\"center|left|right\" text=\"\" class=\"\" id=\"\"]
Üyelik sözleşmesini kabul ediyorum